avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice

Buna seara,
Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate!
Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta : " Condamnă inculpatul la 1 an închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei " .
Va rog sa imi spuneti cand o sa pot da examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere si dupa cat timp o sa am cazierul " curat " .
Va multumesc anticipat!
Veţi putea susţine examenul pentru obţinerea unui nou permis, la un an de la data la care a rămas definitivă hotarărea de condamnare.
ART. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Deci peste 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de suspendare conditionata a executarii pedepsei,ar trebui sa aveti cazierul curat.

Dupa ce am primit pedeapsa la data de 29.11.2011 am facut recurs si nu m-am prezentat in instanta de 2 ori dupa care am renuntat la recurs....pedeapsa ramane definitiva de la data de 29.11.2011 sau se poate modifica ceva ?
Va multumesc anticipat!
pai se modifica!!!!recursul s a judecat? dak a fost respins sau admis mai dureza ceva timp .eu nu intaleg de ce ai mai facut recurs dak nici macar nu te ai prezentat,........uita asa vei mai sta cateva luni sau cine stie cat. dak a fost admis are data de judecare deci anul tau se mai lungeste..........=D>
am facut recurs pentru ca am crezut ca avocatul imi va fi de folos dar...de fiecare data cand aveam citatie el amana pe diverse motive...in fine nu asta conteaza! nu trebuie sa primesc ceva acasa in care sa zica exact cum s-a terminat ?

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? vasilica53 vasilica53 Solutie: În baza art. 178 al. 2 din OUG. 195/2002 rep., art.320 ind. 1 al. 7 Cod procedură penală condamnă, inculpatul Iancu George Iulian, la pedeapsa de: ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)