avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot da pentru permis?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot da pentru permis?

as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand permis si parasirea a locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie si am primit suspendarea conditionata a executarii pedepsei rezultate stabilind un termen de incercare de 2 ani si 6 luni,mai am cazierul patat?daca mai este cum se poate sterge?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
teo_mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:04, 14 Noiembrie 2013
Care este data la care a ramas definitiva hotararea instantei? Daca ati fost condamnata la executarea unei pedepse cu suspendare, la expirarea termenului de incercare sunteti reabilitata de drept, fara sa fie necesare alte demersuri.
6.11.2008
Daca inca apare in cazier, este necesar sa va adresati instantei competente cu o cerere in care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Dupa scurgerea termenului de incercare ( compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani ) opereaza reabilitarea de drept.

Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii, ope legis.

Totusi, daca vor exista mentiuni in cazierul judiciar, reabilitarea de drept poate fi constata pe cale judecatoreasca.


Reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare, daca in interiorul termenului de incercare nu a fost savarsita vreo infractiune , revocandu-se beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei.

Termenul de incercare se scurge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.


Dupa ce veti fi reabilitat,veti sustine examenul in vederea dobandirii dreptul de a conduce pe drumurile publice.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - de drept sau judecatoreasca familistu familistu buna ziua o persoana condamnata la 2 ani cu suspendare cu 4 ani de incarcare, dupa un an poate cere instantei stergerea cazierului, reabilitarea persoanei ... (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)