avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare - de drept sau judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare - de drept sau judecatoreasca

buna ziua

o persoana condamnata la 2 ani cu suspendare cu 4 ani de incarcare, dupa un an poate cere instantei stergerea cazierului, reabilitarea persoanei sau cum sar numi. care este procedura ce trebuie urmata.

multumesc
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 23:42, 11 Septembrie 2013
Nu, reabilitarea va fi de drept, și va interveni la sfârșitul termenului de încercare, dacă cel condamnat nu a mai comis între timp o infracțiune și nu a fost revocat beneficul suspendării executării pedepsei.
Dupa scurgerea termenului de incercare ( compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani ) opereaza reabilitarea de drept.

Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii, ope legis.

Totusi, daca vor exista mentiuni in cazierul judiciar, reabilitarea de drept poate fi constata pe cale judecatoreasca.


Reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare, daca in interiorul termenului de incercare nu a fost savarsita vreo infractiune , revocandu-se beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei.

Termenul de incercare se scurge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.


multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)