avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat timp am cazier ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat timp am cazier ?

D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău împotriva sentinţei penale din data de pronunţată de Judecătoria Bacău, numai cu privire la cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului pentru infracţiunea prevăzută de art.51 din Legea nr. 161/2003, omisiunea aplicării pedepsei complementare pentru infracţiunea prevăzută de art.198 alin.2 Cod penal, la aplicarea art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal şi la neaplicarea dispoziţiilor art.l 18 alin.l lit.b Cod penal. Casează în parte sentinţa penală recurată doar sub aceste aspecte, reţine cauza spre rejudecare şi în consecinţă; Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului pentru infracţiunea prevăzută de art.51 din Legea nr. 161/2003, de la 6 (şase) luni închisoare, la 2 (doi) ani închisoare. Aplică inculpatului, pentru infracţiunea prevăzută de art.198 alin.2 Cod penal, pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiilor prevăzute de art.64 alin. 1 lit.a teza a II-a şi b Cod penal, pentru o durată de 2 (doi) ani. In baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului în pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. In temeiul art.35 alin.l Cod penal, inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 2 (doi) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiilor prevăzute de art.64 alin.l lit.a teza a II-a şi b Cod penal, pentru o durată de 2 (doi) ani.


Buna ziua, dupa cum se vede si mai sus am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare. As dori sa stiu dupa cat timp pot face cerere de reabilitare a cazierului, sa nu mai apara fapta in cazier..banuiesc ca acum apare.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:17, 22 Octombrie 2013
Extrem de util este de stiut data ramanerii definitive a sentintei de condamnare.

In functie de aceasta data se poate calcula termenul de reabilitare.

Numai dupa indeplinirea termenului de reabilitare, veti putea solicita instantei printr-o noua actiune, sa constate intervenita reabilitarea si stergerea condamnarii din cazierul judiciar.
Data ramanerii sentintei definitive este 09.05.2013
Trebuie sa faceti distinctia intre cazierul judiciar activ si pasiv
Astfel,in cazierul activ toate inregistrarile sub incidenta penala raman in evidenta autoritatilor in domeniu
Cazierul pasiv care se elibereaza la cererea partii interesate prezinta situatia judiciara ,mai putin a faptelor pentru care a intervenit reabilitarea
Dvs precizati
dupa cum se vede si mai sus am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare
in timp ce hotararea postata precizeaza
inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 2 (doi) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiilor prevăzute de art.64 alin.l lit.a teza a II-a şi b Cod penal, pentru o durată de 2 (doi) ani.



Reabilitarea este una care opereaza in virtutea legii, ope legis.

Asadar,reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare dupa scurgerea termenului de incercare.


Termenul de incercare este compus din pedeapsa efectiv aplicata de catre instanta de judecata, la care se adauga doi ani.


Asadar, dupa patru ani de la ramanerea definitiva a hotararii sunteti reabilitat de drept .( cazierul dumneavoastra nu va mai cuprinde nicio mentiune ).


Totusi, in situatia in care vor exista mentiuni in cazierul judiciar, va puteti adresa instantei de judecata , in vederea constatarii reabilitarii de drept, pe cale judecatoreasca.


Art. 86

Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - de drept sau judecatoreasca familistu familistu buna ziua o persoana condamnata la 2 ani cu suspendare cu 4 ani de incarcare, dupa un an poate cere instantei stergerea cazierului, reabilitarea persoanei ... (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)