avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

am citit intr-un ziar local despre scoaterea taxei de poluare...este adevarat ?si cum se poate inmatricula o masina adusa de dincolo fara taxa de poluare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:09, 7 Decembrie 2011
flavia_anamaria a scris:

cum se poate inmatricula o masina adusa de dincolo fara taxa de poluare?



Pentru a primi raspuns,comunicati mai multe detalii referitor la documentele pe care le detineti

am toate actele de la masina....am fost la o firma de intermedieri si mi s-a spus ca se poate inmatricula doar ca nu stiau nimic despre scoaterea taxei de poluare
Prin Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011 au fost admise recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj stabilind:
.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.
care sunt demersurile pt inmatriculare?.am nevoie de un avocat?
Pentru achizitia unei masini noi,cu Euro 5,in leasing,la care am platit taxa de poluare uriasa se mai poate recupera ceva?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto tcris tcris Buna, As dori sa stiu daca si eu ma incadrez in categoria persoanelor care pot cere restituirea taxei auto (conform ultimei hotarari a ICCJ), avand in ... (vezi toată discuția)
Am castigat in fond dar am pierdut in recurs, ce mai pot face? Narch Narch Buna ziua, Am depus cerere de restituire taxa de prima inmatriculare - s-a admis in fond, dar s-a respins in recurs. Se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Taxa poluare daniel67 daniel67 Chemarea in instanta se face Administratiei Finantelor unde am platit taxa sau DGFP? va multumesc. (vezi toată discuția)