avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii pt pers din afara unitatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii pt pers din afara unitatii

Va rog f. mult sa ma lamuriti cum se procedeaza in cazul in care avem sa platim sume aferente unor pers din afara unitatii si care au facut parte dintr-o comisie de examen? Nu imi este clar ce fac cu contributiile indiv si cele ale angajatorului pt aceste sume. Trebuie evidentiate in declaratia 112 sau nu? Eu zic ca nu dar incerc sa mai aflu si alte pareri deoarece contributiile se evid. la ANAF in fisa noastra dar sunt contributii pt pers din afara unitatii. Cum e corect? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:49, 5 Decembrie 2011
Pentru acesta prestatie le faceti conventii civile si retineti/ datorati /virati doar 16 % impozit pe venit . Declarati si virati impozitul pana in 25 urmator (in D 100).
In februarie 2012 in D 205 declarati si nominal persoana si impozitul
Angajatorul nu datoreaza contributii angajator si nu se retin nici individuale.
Vedeti OG 58 si 82/2010
DEFNE a scris:

Pentru acesta prestatie le faceti conventii civile [...]

As fi de acord cu dvs. daca nu ar fi vorba de o institutie bugetara unde plata in astfel de situatii se stabileste, din pacate, dupa alte criterii decat cele stabilite prin legislatie pentru mediul privat. Cum nu stapanesc bine reglementarile referitoare la aceste aspecte, m-am abtinut.

Totusi, poate doamna care a pus intrebarea ne va da mai multe informatii.

Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declara impozitul pe venit ,retinut la sursa, la zilieri? Kolea41 Kolea41 va rog ,daca a avut cineva cazul de zilieri la lucru- agricultura, constructii- cum a declarat impozitul retinut ? in declaratia 100 sau 112 ? multumesc. (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiei 112, canto canto buna ziua, -eu am intreprindere individuala cu 4 angajati cu contr. indiv. de munca; nu inteleg din lege, daca am obligatia sau nu de a depune trimestrial ... (vezi toată discuția)
D.112 punct lucru camicami camicami Buna tuturor, societatea are punct de lucru stabil Cui propriu,pentru care am depus pana acum,separat , lunar D.100 numai cu impozitul pe salarii. Cum voi ... (vezi toată discuția)