avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plafon cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plafon cheltuieli deductibile PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu ce plafon exista pentru cheltuielile deductible pentru PFA, am inteles ca exista o suma maxima care poate figura pe o singura factura, stiti exact care este aceasta? Am inteles ca e undeva la 2000 ron, dar m-ar ajuta sa stiu exact cat...
Si as dori sa stiu daca exista un plafon maxim ANUAL pentru aceste cheltuieli... deci pentru totalul cheltuielilor dintr-un an de zile.
Va multumesc anticipat.
Cu respect,
Roxana
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 10:02, 16 Decembrie 2011
Nu exista o astfel de limitare, pentru a te lamuri mai bine poti consulta titlul 3 din Codul fiscal.
Multumesc pentru raspuns.
Deci, nu exista nici o regula privind amortizarea acestor cheltuieli? Pe mine ma intereseaza sa poata intra la cheltuielile de anul acesta, nu sa fie o cheltuiala care se amortizeaza in timp, deoarece am inteles ca peste un anumit plafon intra la amortizare. Vreau sa achizitionez un computer, si din cate am citit exista niste calcule pentru cote de amortizare si niste coeficienti in functie de durata de utilizare. Dar asta numai daca se depaseste un anumit plafon.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Roxie, utilizator
pentru a fi cheltuiala direct deductibila si nu amortizabila trebuie sa fie sub 1800 lei, in conditiile impuse de codul fiscal din titlul 3, art 48
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
georgeenciu, utilizator
georgeenciu a scris:

pentru a fi cheltuiala direct deductibila si nu amortizabila trebuie sa fie sub 1800 lei, in conditiile impuse de codul fiscal din titlul 3, art 48

Multumesc mult ca ati inteles la ce ma refeream, cand nici eu nu stiam exact ce este. 1800 pe factura, deci.
Multumesc inca o data.

aici poate ne explica altcineva daca este vorba de 1800 lei pe facutra sau pe produs achizitionat, nu sunt sigur

Alte discuții în legătură

Amortizare licenta office gabi.b gabi.b Cum inregistrez in contabilitate achizitia unei licente Office in valoare de 746 lei + tva? Cum se calculeaza si se inregistreaza amortizarea, in ce conturi ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile psih psih Am achizionat materiale pt. cabinet (psihologic) din strainatate. Factura este in limba germana, iar sumele in euro. Pot introduce factura la cheltuieli? (vezi toată discuția)