avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POT DA IN JEDECATA UN POLITIST?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POT DA IN JEDECATA UN POLITIST?

Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema:
Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au lovit cu un baston. A venit un echipaj care nu a facut decat sa-mi ia datele din CI. La o sapt.am primit amenda 500 lei pentru apelare in mod abuziv a serv.112. Am depus in aceeasi zi la sectia de Politie o reclamatie cu toata actiunea. Am fost din nou sa depun declaratie, au citat si un martor care a spus acelasi lucruri intamplate, au deschis dosar penal pe numele faputitorului, iar parchetul l-a amenda pe faptuitor si l-a pus sa plateasca cheltuieli judecata. In raportul trimis la parchet de organul de politie nu se face vorbire de apel la 112, de proces verbal cu amenda stabilita, etc., se face vorbire doar de parcarea masinilor si de lovire. Va rog sa-mi spuneti, daca merg in instanta(am toate documentele copie reclamatie, citatiile primite de la Politie, pr.verbal cu amenda, decizia parchetului). Cum sa platesc o amenda pentru ca am apleat serv.112? Multumesc pentru un raspuns.
Simona
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:03, 28 Decembrie 2011
Ati platit amenda deja ?
Cat despre faptul ca in acel dosar penal nu s-a amintit si aceasta amenda este pt ca nu avea legatura cu fapta pentru care acel faptuitor era cercetat.
Nu am platit-o, am crezut ca agentul care ancheta cazul va supune parchetului intreaga poveste, dar a omis, mai exact nu a facut referire la momentul in care eu am sunat la 112, ca s-a prezentat un agent, ca nu a facut nicio ancheta, etc. A acoperit totul si a spus doar ca a parcat masina faptuitorul, ca m-a lovit in prezenta martorului care a depus marturie. Vreau sa deschid actiune in instanta, este bine?
chiar nu mai este nimeni care sa-mi dea si mie un sfat?
Multumescu mult
Eu cred ca orice amenda se poate contesta in instanta,la fel ca si cele din trafic.Probabil trebuia sa sunati la o firma de ridicat masini si un nr de telefon de la sectia de politie din raza domiciliului daca ati fost agresata.Dar asta nu inseamna ca ati folosit abuziv nr 112 ca doar nu ati sunat sa faceti o gluma,este singurul numar pe care il stiati.Poate cel care v-a atacat e vre-un smecher cu pile pe la politie.Este si asta o problema la noi in tara.
Dvs. ati primit o amenda care trebuia contestata in termen de 15 zile la politie...daca nu ma insel :|

App: puteti cere serviciului 112 o copie dupa convorbirea avuta si eventual sa faceti un memoriu impotriva politistului. Cam tot ce puteti face, nu cred ca in Romania are sa va ia cineva in considerare o astfel de "plangere impotriva politistului' atata vreme cat dvs. nici nu v-ati exercitat caile legale de atac.

Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme politia romana Ana.Bell Ana.Bell Buna ziua! Prietena mea a avut o situatie neplacuta cu Politia Romana. In timp ce conducea prin Bucuresti, o bucata generoasa de astfalt s-a desprins, care ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda nucusor nucusor buna seara...am si eu o intrebare..am fost agresat in fata blocului ziua in amiaza mare,am scos un certificat medico legal {5 zile} am depus si o plingere ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)