avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am obligatia legala sa anunt un accident la politie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am obligatia legala sa anunt un accident la politie?

va rog frumos, daca cineva mi-a zgariat usor masina in mers, mai precis nu "m-a vazut" cand a vrut sa schimbe banda, m-a acrosat usor s-a speriat si a fugit, fara ca eu sa ii vad numerele, trebuie sa merg la politie sa declar pentru a putea, ulterior, sa-mi repar portiera zgariata?
mentionez ca nu am casco.
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ionescuioan , utilizator 18:53, 12 Decembrie 2011
intrebarea era, de fapt, un service auto sau reprezentanta auto, nu imi cere dovada de la politie? nu mai stiu cum se procedeaza acum.
multumesc
Va sfatuiesc sa mergeti la politie sa declarati in scris cum s-a intamplat si veti semna ca lucrurile s-au intamplat cum declarati sub semnatura proprie. E posibil sa apara chiar cel care v-a zgariat-o sau cel de la service sa va reclame la politie si atunci veti avea necazuri. In urma cu putin timp chiar pe forum a fost un caz asemanator cand cel din service a cerut o suma mult mai mare decat facea reparatia si pt ca pagubitul nu a vrut sa dea a fost reclamat la politie si i s-a intocmit dosar penal cu toate cele ce deriva din asta.
Risc ameda daca merg 48 de ore mai tarziu?
multumesc
...trebuie sa mergi la politia de pe raza unde s-a intimplat accidentul si sa anunti in maxim 24 ore conf art 79/2 di oug 195/02,asta in cazul tau unde nu poti face intelegerea cu celalalt partener de trafic pt, asigurare,in caz ca nu ai anuntat si nu ai cerut dovada si nu ti s-a incheiat p-v,si celalat a anuntat in 24 de ore accidentul ,ti se va suspenda permisul 30 zile conf,art 100/3/g din oug 195/02....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Lovire portiera deschisa musetel musetel Buna ziua. Astazi, am lovit cu oglinda portiera deschisa a unei masini stationate - soferul punea un bagaj pe bancheta din spate, eu am calculat ca este ... (vezi toată discuția)
Accident în parcare filmat de camerele de supraveghere. ce consecințe pot fi pentru șoferul vinovat, ținând cont că a plecat de la locul faptei și nu a declarat evenimentul la poliție? TheMacho TheMacho Am fost azi la firmă care are camera de supraveghere care a înregistrat cum am lovit ușor o mașină în parcarea de la bloc. Mi-au luat datele să îmi ... (vezi toată discuția)