avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CONTRIBUTII CNAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CONTRIBUTII CNAS

Este normal ca o persoana fizica autorizata sa plateasca contriburiile la CNAS in conditiile in care este deja asigurata ca angajat prin angajator?
Cel mai recent răspuns: p_radu , utilizator 08:24, 9 Decembrie 2011
Statul roman considera ca da; insa este evident ca acest lucru este aberant, avnd in vedere ca contraprestatia statului este asa cum este...
Din punct de vedere al statului, al legislatiei in vigoare da. Din punctul meu de vedere nu.
daca este angajat / salariat nu mai plateste.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

p_radu a scris:
Este normal ca o persoana fizica autorizata sa plateasca contriburiile la CNAS in conditiile in care este deja asigurata ca angajat prin angajator?


Da.

afaceriiolden a scris:

daca este angajat / salariat nu mai plateste.


Unde-i lege nu-i tocmeala....

In cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp mai multe tipuri de venituri de natura celor prevazute la art. 257 alin. (2) lit. e) din lege, contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri.
[ link extern ]
Unde art. 257 din Legea 95/2006 spune:
Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra:
- veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit; pentru acestea plata se face lunar (art. 257 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 95/2006);
- veniturilor impozabile realizate de persoanele care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit (art. 257 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 95/2006);...

[ link extern ]
L.C.
De ce sa nu se plateasca? Mie mi se pare foarte normal... 5,5% din toate veniturile

Alte discuții în legătură

Persoane fara medic de familie MENTORU81 MENTORU81 pentru o internare la psihiatrie [fratele meu sunt singura ruda] trebuie sa plateasca pe 6luni asigurarea de sanatate.INTREBARE:Cat costa si unde platesc .Sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatiile de plata fnuass siona siona Buna ziua Daca ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog. Am primit o decizie de impunere privind obligatiile de plata la FNUASS pt anii 2005-2009 de 405 ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul cas marius0023 marius0023 In decembrie 2010 am infiintat un PFA,iar in momentul cand am mers la CAS sa ma interesez ce si cum treb sa platesc mi-au comunicat in mai multe randuri ca e ... (vezi toată discuția)