avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile de plata FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile de plata FNUASS

Buna ziua

Daca ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog. Am primit o decizie de impunere privind obligatiile de plata la FNUASS pt anii 2005-2009 de 405 lei.Sunt nedumerita,pentru ca nu stiam de aceasta lege care vad ca se numeste 95/2006.Anul acesta am vazut la tv cum se inghesuia lumea sa plateasca asigurarile sociale si de sanatate .Eu am avut un PFA pana in 2008 si nu am stiut de plata acestei obligatii.Acum vad ca legea este din 2006 iar eu am de achitat si pe 2005.Cum trebuie sa procedez avand in vedere somatia de plata sosita azi 08.12.1020?Va rog frumos,am nevoie de un raspuns urgent din partea dumneavoastra pentru a sti ce am de facut in continuare.

Multumesc

Cu respect

Adriana Ionescu
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 14:09, 16 Decembrie 2010
Inainte de legea 95/2006 a fost OUG 150/2002 care prevedea obligativitatea platii contributiei la sanatate. Nu aveti trecut pe decizia de impunere si ordonanta asta?
Singurul lucru ce-l puteti face este sa platiti, puteti sa-i si dati in judecata dar ati avea putine sanse de castig, deci e o optiune pe care nu ar fi prea indicat sa o luati in seama.
Platiti cat mai repede, fiecare zi de intarziere inseamna cresterea sumei, dar avand in vedere ca e o suma mica probabil nu simtiti aceste penalitati (un 0.1 RON / zi).
Puteti cere o esalonare a platii, dar e vorba de 405 RON, cine stie daca o sa accepte esalonarea pentru o asemenea suma.
Daca doriti sa nu simtiti suma asta (platind totul odata) platiti prima data contributia din cei 405 RON, si esalonati-va singura restul (penalitatile).
Pe somatia primita apare un termen limita de plata? Daca apare asa ceva si nu achitati suma pina la data mentionata in somatie cei de la sanatate pot recurge la poprire...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Popu, utilizator
Nu stia nimeni de aceasta obligativitate.Daca stiam plateam in fiecare an,logic,nu asteptam anul 2010 cand din 73 lei pe 2005 trebuie sa platesc 210 si restul pentru 2008.Raspunsul meu este: nu,nu este trecuta in nici un an pe decizia de impunere aceasta ordonanta,decat impozitul.Deci,daca ati fi in locul meu ce ati face in cazul acesta? Rog un sfat nu o trimitere la plata a acestei aberatii.

Multumesc
Siona, si eu am fost in aceasi situatie. Am platit anul asta pentru anii 2005-2009, 6000 RON. Anul asta mi-a venit decizia 1200 RON. Daca stiam ca e obligatoriu sa platesc, plateam si eu, nu asteptam sa dau acum 2800 RON contributiile si 3200 RON penalitatile ... Nu stiu ce sfat asteptati, nu prea e mare lucru de facut, ati avea vreo 3 optiuni
1. platiti, scapati de datorie, nu mai cresc penalitatile
2. ii dati in judecata, bani dati la avocat, una alta, cu final incert, probabilitate mare sa fiti obligata la final sa platiti pe langa cei 405 RON si cheltuielile de judecata, din cate am inteles nu prea sunt sanse de castig; atat eu cat si dumneavoastra nu am cunoscut legea, nici nu am fost informati in privinta obligatiilor pe care le-am avut ...
3. Nu faceti nimic, nu platiti nimic, cei de la sanatate o sa incerce sa va puna poprire pe salar, conturi sau ce mai aveti ...

Puteti cere pe site si opinia unui avocat, eu ce va spun este din propria experienta...
4. platim doar cotizatia -FARA majorari si penalizari -

recunoastem greseala
incercam direct la Casa de Sanatate , daca se poate... ce avem de pierdut....asteptam confirmari ca au mai procedat si altii asa
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
Macovei2000, eu am platit doar cotizatia initial, in cele din urma mi-au trimis somatie pentru majorarile neplatite :) . Nu am vrut sa vad ce urmeaza dupa noua somatie, am platit ...

Alte discuții în legătură

P.f.a. sanatate alex14061971 alex14061971 Sunt p.f.a. din 2008 . Pana la 30 ian. am fost angajat , de atunci sunt somer,dar nu am suspendat p.f.a.-ul.La sanatate nu am cotizat , deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din activitatea de agent de asigurari nicuteris nicuteris As avea rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: - daca o persoana desfasoara o activitate de agent de asigurari fiind in acelasi timp angajat cu ... (vezi toată discuția)