avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act notarial de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act notarial de imprumut

As dori sa stiu daca intr-un act notarial de imprumut trebuie trecuta ceva garantie gen masina,apartament sau este doar optional ?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:36, 6 Decembrie 2011
Buna ziua,

daca dati bani cu imprumut, ar fi o idee buna sa aveti si o garantie - un teren, o casa, o masina. Modul in care se face o asemenea garantie vi-l comunica notarul public.
Daca nu aveti o asemenea garantie si nu vi se platesc banii la timp exista riscul sa constatati ca persoana pe care ati imprumutat-o nici nu are de unde sa va dea banii inapoi. In acest caz, veti pierde atat banii imprumutati cat si cheltuielile pentru executarea silita.
In concluzie, existenta unei garantii nu este obligatorie dar este mai mult decat binevenita.

Avocat Costi Boncu
Contractul de imprumut se poate face cu garantie reala mobiliara sau imobiliara, in functie de garantarea sumei imprumutate astfel ca in functie de garantie aceasta va fi inscrisa in Arhiva de Garantii Reale Mobiliare sau in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumuturi alexandrumartyn alexandrumartyn Buna ziua, Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul \\\\"persoana fizica (chiar si PFA) ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)