avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

Buna ziua!

As dori sa scot din circulatie masina personala prin radiere.
Nu doresc sa o duc la un centru de dezemembrari ci vreau sa o pastrez intrun garaj/curte etc.
Stiu ca este necesar un document prin care sa ateste ca masina va fi acolo si nu pe un drum public .
Intrebarea mea este: spatiul respectiv trebuie sa fie neaparat pe numele meu sau pot sa aduc un document cu un anume spatiu si sa declar pe propria raspundere ca masina va stationa acolo?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kirilic , utilizator 20:27, 7 Decembrie 2011
Va trebuie copia unui document care atesta detinerea unui garaj, teren (curte) sau chiar loc de parcare unde va fi stationa vehiculul respectiv.
Multumesc de raspuns insa tot nu imi este clar daca spatiul respectiv este necesar sa imi apartina sau pot aduce document ca exista acest spatiu pe numele altei persoane si o declaratie cum ca masina intr-adevar va stationa acolo si nu pe drum public.
Din ce scrie eu inteleg ca este nevoie sa detineti dvs. un astfel de loc:

RADIEREA LA CEREREA PROPRIETARULUI

Documente necesare:
- Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare pentru proprietar;
- Cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, insotita de copia unui document care atesta detinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
- Trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
- Certificatul de inmatriculare;
- Placile cu numere de inmatriculare.

[ link extern ]

Oriunde ati cauta dupa Radiere autovehicul asa veti gasi.

Intrebati la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule daca ar merge sa faceti cu cel care va permite sa tineti masina pe proprietatea dumnealui un contract de comodat, care este un contract de inchiriere cu titlu gratuit:

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc din nou!
Am sa incerc sa primesc si un raspuns oficial daca se poate sa aduc si un contract de comodat pentru a putea realiza radierea.

O zi buna!
Sa ne spuneti si noua :luck:

Alte discuții în legătură

Radiere auto la cererea proprietarului si scutire de la impozit DumitruLila DumitruLila Buna ziua! Ce trebuie facut ca sa poti sa scoti o masina de la Administratia Financiara adica sa nu o mai ai in rol si sa nu mai platesti impozit? ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare radiere dupa vanzare epava daemmon daemmon Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este ... (vezi toată discuția)