avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificatul de urbanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificatul de urbanism

Am o contradicţie cu un coleg , analizaţi vă rog prevederile art. 29 din legea nr. 350/2001 modificată şi republicată -'' Art. 29 - (1) Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administraţiei publice judeţene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic şi tehnic al imobilelor şi condiţiile necesare în vederea realizării unor investiţii, tranzacţii imobiliare ori a altor operaţiuni imobiliare, potrivit legii.
(2) Certificatul de urbanism trebuie emis pentru adjudecarea prin licitaţie a lucrărilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor publice, precum şi pentru întocmirea documentaţiilor cadastrale de comasare, respectiv dezmembrare a terenurilor în cel puţin 3 parcele, atunci când operaţiunile respective au ca obiect împărţeli ori comasări de parcele solicitate în scopul realizării de lucrări de construcţii şi de infrastructură, precum şi constituirea unei servituţi de trecere cu privire la un imobil. În cazul vânzării sau cumpărării de imobile, certificatul de urbanism cuprinde informaţiile privind consecinţele urbanistice ale operaţiunii juridice, solicitarea certificatului de urbanism atunci când operaţiunile de împărţeli ori comasări de parcele fac obiectul ieşirii din indiviziune este facultativă, cu excepţia situaţiei în care solicitarea este făcută în scopul realizării de lucrări de construcţii şi/sau de lucrări de infrastructură.''
În textul de lege nu se distinge cu privire la destinaţia terenului intravilan/extravilan sau categoria de folosinţă , în concluzie în cazul alipirii sau dezlipirii terenurilor situate în extravilan este necesar certicat de urbanism?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:41, 7 Decembrie 2011
nu, pentru terenurile extravilane nu se emite certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere teo55 teo55 Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)
Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Eumia Eumia Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Se poate iesi din indiviziune cu o parcela de 130 mp din 260 mp si jumatate dintr-o cladire insiruita, jumatate care ... (vezi toată discuția)
Certificatul de urbanism este obligatoriu la vanzare? camelllia camelllia Buna ziua. Detin un teren intravilan in alt judet decat in cel in care locuiesc. Este posibil sa vand terenul fara certificat de urbanism? Depinde de notar? ... (vezi toată discuția)