avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cerere in Anulare ( OUG 119/2007)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cerere in Anulare ( OUG 119/2007)

Buna seara ma scuzati nu stiu daca am postat unde trebuie, deci fima mea X a pierdut un proces in OUG 199/2007 cu o firma Y care tocmai i se deschidea procedura de insolventa, avocatul care l-am avut mi-a facut o cerere de anulare la OUG care l-am pierdut, mi-a venit prima citatie in care firma mea chema firma cealalta in judecata , si sa platesc taxa de timbru si timbru judiciar ( cred), dar nu m-am prezentat si sa amanat procesul maine : Solutie: Respinge cererea de suspnedare formulată de Y întrucât nu sunt îndeplunite condiţiile prev. de art.36 din Lg.85/2006. amână judecata cauzei la data de 08 decembrie 2011 pentru îndeplinirea procedurii de citare cu pârâta-creditoare , eu nu am platit taxa aceea acum am cea dea doua citatie in care se cheama firma Y cu administrator judiciar, si maine cand ma prezint ce taxa trebuie sa platesc ? sa o am la mine ? ca trebuie sa cer termen pentru angajare avocat.. sau daca nu imi accepta sa prezint niste facturi.. va multumesc . asta as vrea sa stiu ce taxe trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: Mirela Mihalache , Avocat 15:58, 27 Aprilie 2012
Va dati seama ca este greu de precizat.Angajati un avocat mai bine sa se ocupe el.
Daca nu achitati taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar maine, cererea dumneavoastra se va respinge ca netimbrata.
Daca achitati aceste taxe si procedura de citare este legal indeplinita, se va trece la faza a doua a procesului, anume aceea de a probune probe, in cazul de fata inscrisuri.
Art. 13. din OUG 119/2007 prevede ca - (1) Împotriva ordonanţei de plată debitorul poate formula cerere în anulare, în termen de 10 zile de la data comunicării acesteia. Nu inteleg din postarea dumneavoastra daca aveti calitatea de creditor sau de debitor.
va multumesc pentru raspuns. Deci firma mea era debitoare in cadrul OUG 119/2007, iar in cadrul CERERII IN ANULARE suntem reclamant debitor. era din cate in amintesc vreo 15 lei parca nu stiu sigur si timbru parca ... ? avocatu e plecat si nu am incheiat cu el a zis sa cer termen pentru avocat daca mi se da e plecat cu probleme medicale...
Potrivt art. 156 din codul de Procedura civila, Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata. Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
In principu aceasta cerere este admisibila.
dar maine pana ajung la instanta ? cat trebuie sa achit la taxa de timbru si cate timbre judiciare ?

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare oug 119/2007 al3xn01 al3xn01 buna ziua , am avut ultimul termen pe 26.01.2012 in care am solicitat admiterea actiunii asa cum a fost formulata. in cadrul cererii in anulare OUG 119/2007, ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare oug 119/2007 manuelle manuelle Se admite cererea in anulare a unei ordonate civile pronuntata in baza OUG 119/2007 pe motiv de necompetenta? Procesul s-a judecat la sediul creditorului si ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)