avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imprumut bancar acordat in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imprumut bancar acordat in timpul casatoriei

in timpul casatoriei cu fostul sot am obtiunut de la banca 4 imprumuturi pe care am acceptat sa le preiau la terminarea divortului(totul a fost verbal)doua dintre ele s-au terminat,2 mai sunt inca pe 5 ani din totla 10 ani de plata,noi am divortat de 3 ani,in aceste conditii mai pot cere sotului sa participe la plata acestor imprumuturi?
Cel mai recent răspuns: alexia22 , utilizator 23:10, 8 Decembrie 2011
da,....daca este si codebitor sau garant,in aceste contracte,daca nu mai platiti dumneavoastra,sigur ii vor cere banii bancile.
Numai in instanta puteti face asta.. sa cereti sa-l oblige la plata pe jumatate a ratei, citati si banca pt a nu mai raspunde in solidar cu fostul sot pt credit. Daca fostul sot nu are nicio calitate in contractul de credit, aveti de dovedit intai ca datoria e comuna.

Daca aveti si bunuri de impartit faceti partajul bunurilor si cu ocazia asta impartiti si in acte aceste credite. Va trebui si banca citata .
va rog sa-mi spuneti de unde sa incep,care este baza legala a acestei spete.va multumesc
Incepeti de la redactararea cererii de chemare in judecata.
am stabilit azi la banca:fostul sot este coplatitor,dar o buna prietena a mea este girant,ce se intampla daca nu mai platesc ratele?sau platesc doar una

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Codebitor la un credit in curs si divortata Mioaramio Mioaramio Buna ziua, Pe scurt as dori si eu un sfat, am divortat anul trecut insa am ramas codebitor la un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot acum 7 ani ... (vezi toată discuția)