termenul de contestare a NUP curge de cand ai semnat pentru primirea rezolutiei ori de cand au ei in evidente ca ti-au comunicat-o. eu nu am primit rezolutia si m-am dus eu sa o cer.
De la data comunicarii. Atentie! Aveti 20 de zile pentru a depune plangere la primul procuror si inca 20 de zile pentru a va adresa instantei daca primul procuror "uita" sa solutioneze plangerea. De obicei "uita" :D si daca nu stiti de "smenaria" asta asteptand raspunsul comunicat - plangerea dvs. va fi tardiv introdusa :duh: E... perversi? :duh: :duh: :duh:
ART. 278^1
Plângerea în faţa instanţei împotriva rezoluţiilor sau a ordonanţelor procurorului de netrimitere în
judecată După respingerea plângerii făcute conform art. 275 - 278 împotriva rezoluţiei de neîncepere a
urmăririi penale sau a ordonanţei ori, după caz, a rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire
penală sau de încetare a urmăririi penale, date de procuror, persoana vătămată, precum şi orice alte
persoane ale căror interese legitime sunt vătămate pot face plângere în termen de 20 de zile de la data
comunicării de către procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 şi 278, la instanţa căreia i-ar
reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
În cazul în care prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general al parchetului de pe
lângă curtea de apel, procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi
Justiţie ori procurorul ierarhic superior nu a soluţionat plângerea în termenul de 20 de zile prevăzut în
art. 277, termenul de 20 de zile prevăzut în alin. 1 curge de la data expirării termenului de 20 de zile
problema mea este de cand curge termenul de 20 de zile pentru conestare? de cand am semnat eu, ori de cand spun ei ca mi-au comunicat? eu nu am primit nimic. am aflat de la politie ca s-a dat rezolutia cand m-am dus acolo sa intreb ce se intampla cu plangerea mea.
Sau poate Posta Romana a "uitat" sa va solicite semnatura in registrul de primire al scrisorilor recomandate. Sau a "uitat" sa puna stampila de sosire (distribuire) pe plic. Sau... au "gresit" ceva in adresa, poate judetul, poate o litera la numele dvs. :D
Asta se poate verifica. Am patit si eu asa ceva. :duh: Sau nu avea parchetul in buget bani de timbre... Ahhh Sau...
Sa nu va imaginati cumva ca au "musamalizat" dosarul prin "proceduri" si mici "greseli" sau inseli...:duh:
Atacarea ordonantei
picika
buna
daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile..
20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice?
de unde sa incep ... (vezi toată discuția)