avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii europene
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii europene

buna ziua.lucrez in sicilia de un an de zile,sunt vaduva si am trei fete in romania care locuiesc cu mama mea.as dori sa stiu daca pot beneficia de alocatii europene pentru copii mei si ce demersuri trebuie sa fac.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:37, 8 Decembrie 2011
Regulamentului European nr. 1408 poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii la adresa www.mmssf.ro. El nu se referă însă doar la drepturile părinţilor care au copii în îngrijire. Iată care sunt domeniile de aplicabilitate si instituţiile responsabile:
- pensiile si alte drepturi sociale - Casa Naţională de Pensii si alte Drepturi de Asigurări Sociale;
- accidentele de muncă si bolile profesionale - Casa Naţională de Pensii si alte Drepturi de Asigurări Sociale;
-asigurările de sănătate si maternitate - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate;
-alocaţiile si prestaţiile familiale - Ministerul Muncii, Familiei si Egalităţii de Sanse, Direcţia Generală de Incluziune si Asistenţă Socială.

[ link extern ]
luminita-scarlat a scris:

buna ziua.lucrez in sicilia de un an de zile,sunt vaduva si am trei fete in romania care locuiesc cu mama mea.as dori sa stiu daca pot beneficia de alocatii europene pentru copii mei si ce demersuri trebuie sa fac.multumesc.


Alocatiile europene reprezinta o forma de prestatii familiale care au ca scop asigurarea securitatii sociale pentru salariatii si lucratorii independenti si membrii familiilor acestora, care au resedinta intr-un stat membru al Uniunii Europene si desfasoara o activitate salariala sau independenta in unul din aceste state.
Toate informatiile de care aveti nevoie, functie de situatia Dvs. le gasiti in brosura alaturata care contine si datele de contact ale tuturor Agentiilor Judetene pentru Prestatii Sociale:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana nico123 nico123 Buna ziua, ma intereseaza pasii ce trebuie urmati pt primirea alocatiei europene. Tatal lucreaza in Germania, cu contract legal de munca, locuieste acolo cu ... (vezi toată discuția)
Alocatia pt copii rozetere rozetere am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o ... (vezi toată discuția)