avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai avem voie sa ne aparam?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai avem voie sa ne aparam?

buna....in urma cu cateva luni am fost agresat de 2 indivizi, rezultand o incaierare. imi e cam greu sa ma exprim dar in principiu unul ma tinea( din spate) si celalalt era in fata mea atacandu-ma. in incercarea mea de ascapa de stransoare cred ca am scos 2 dinti celui care ma tinea . acuma am ajuns la procuror si sunt acuzat (martorii se pare ca imi dau dreptate)dar nu am un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca am fost lovit (rog seriozitate). va multumesc. astept cu nerabdare un raspuns.#-o
sa inteleg ca dv. figurati in calitate de invinuit , intr-un dosar penal care se afla la Parchet???
concret despre ce infractiune este vorba: ???
sunt chemat la procuratura, printr-o invitatie dar nu am fost informat inca, nu stiu ce sa cred ca doar nu am gresit cu nimic si nu am continuat sa fac nimic dupa ce s-a oprit inacierarea....
Daca lucrurile s-au petrecut dupa cum ati povestit, se poate considera legitima aparare, eventual, intrucat nu stiu cat de lezat ati iesit dvs. din incaierare, o aparare disproportionata fata de gravitatea atacului.
Altfel, fapta dvs ar fi vatamare corporala grava .
s-a intamplat ce va de genu (nu imi amintesc prea bine)
stateam la masa cu o tipa ... un tip mai recalcitrant din local a venit la masa de mi-a dat cativa pumni cazand peste un alt prieten de-al lui ridicandu-ma si incercand sa ma apar de agresor cel din urma m-a prins din spate (tinandu-ma cumva in brate) facilitandu-i agresorului atacul.... la un moment dat a aparut patronul localui si totul s-a terminat indepartandu-l pe cel ce ma tinea acesta urland intruna ca am sa-i platesc dintii si alte amenintari ......asta este marea nedumerire a mea cum pot fi acuzat de ceva ce nu am facut ? cel putin eu asta am inteles din ceea ce se povesteste prin zona
Faptul ca ,,nu va amintiti prea bine ,, cum s-au derulat lucrurile, inseamna ca va aflati cumva sub influenta alcoolului? va intreb acest lucru , intrucat in anumite situatii acest fapt ar putea fi o circumstanta atenuanta.
Daca ati fost provocat si de poate demonstra, ar putea fi o alta circumstanta atenuanta.
Totul depinde de cum se probeaza faptele .Poate ca patronul acelui bar ar putea depune marturie si el.
Cel care va tinea si care pretinde ca i-ati scos dintii, ar trebui sa prezinte si un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca dintii lui au fost pierduti atunci, intrucat omul poate sa-i fi avut mai dinainte lipsa, orice este posibil.Daca i-ati fi scos atunci, el ar fi trebuit sa fie plin de sange , va amintiti ceva? Ori ceilalti au vazut asa ceva?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)