avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce cerinte se impun de catre OPC unui site pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce cerinte se impun de catre OPC unui site pentru comert on line ?

Buna ziua!
Va rog sa ma consiliati in termenii impusi de OPC pe care trebuie sa-i indeplineasca un site de comert on line ,incat sa nu existe probleme cu OPC sau cu clientii. Ce e obligatoriu a fi scris ,ce e gresit a fi mentionat.Ce sanctiuni exista la OPC in legatura cu ceea ce e cuprins intr-un site de comert on line(cand se pot schimba preturile -mai ales ca produsele sunt in functie de fluctuatia valutei ,se fac oferte ,disconturi etc.)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:20, 9 Decembrie 2011
Nu cunosc f bine partea online sa-ti raspund la toate intrebarile, dar te sfatuiesc sa te inscrii ca si operator de date cu caracter personal ( daca ai de gand sa ai concursuri, sau mai jos ti-am lasat un exemplu de prelucrare date ) conform legii 677/2001.

Datele cu caracter personal sunt acele informaţii referitoare la o persoană fizică identificată ori identificabilă. În special, aceste date pot fi numele, domiciliul, reşedinţa, adresa poştală de corespondenţă, adresa de poştă electronică, numărul de telefon, pseudonimul de Internet, vârsta, sexul şi starea civilă, dar şi alte informaţii, cum ar fi obiceiurile şi preferinţele privind cumpărăturile şi particularităţile stilului de viaţă, precum hobby-urile şi diferitele interese. Datele cu caracter personal provenite din accesarea Site-ului nostru vor fi utilizate numai în cazul în care Utilizatorii furnizează respectivele datele în mod voluntar.

CNP-ul nu trebuie cerut de magazinele online

Cu stima.
Cred ca v-ar fi de folos sa cititi ce a sanctionat ANPC la o actiune nationala de verificare a respectarii drepturilor consumatorilor la comercializarea online a produselor si serviciilor destinate consumatorilor.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Interprindere familiala bobams bobams ce trebuie sa fac ca interprindere familiala sa practic comertul on-line? sa introduc cos caen pt comert online? sa pun pe home page un link catre adresa ... (vezi toată discuția)
Comercializare online produse farmaceutice de laborator andyshor andyshor Buna ziua. Fac parte din conducerea unei farmacii. Aceasta detine receptura si farmacistii prepara produse de laborator legal din toate punctele de vedere, ... (vezi toată discuția)