avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Tulburare de posesie - autorizatie de constructie ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Tulburare de posesie - autorizatie de constructie pentru gard intre vecini, marja de eroare legala la expertizele topo judiciare

Va rog ,sa-mi spuneti daca ,la construirea unui gard intre vecini din beton armat cu latime de 25 cm si cu amprenta la sol [sper ca am folosit corect temenul ] legea prevede autorizatie de constructie? Va rog sa-mi spuneti daca legea prevede marja de eroare la expertiza topo judiciara si daca da ,care este aceasta/ Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ymonik_k , utilizator 09:18, 24 Decembrie 2011
buna dimineata.
Raspuns la I parte a intrebarii in cuprinsul Legii 50/1991cu completarile ulterioare se stipuleaza clar:
"Art. 8. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor si ale instalatiilor aferente sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate; ''
Dumneavoastra executand lucrare noua va trebuie autorizatie de constructie.
Va multumesc
va multumesc pt raspuns ,dar trebuie sa lamuresc ca de fapt eu sant partea vatamata ,iar vecinul meu a cunstruit un gard in locul celui existent din scanduri fara acordul meu exprimat [pt ca intentiona sa construiasca ceva de beton armat i-am spus ca refuz sa construim pana ce nu angajez un topometrist-ceea ce am si facut ] ,insa a grabit lucrarea ca eu sa nu mai am ce face.Lungimea gardului este de 50msi l de 25cm.De aceea va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa aiba autorizatie / In urma expertizei topo judiciare a rezultat ca a construit si in curtea mea ,de aceea v-am intrebat daca exista marja de eroare legala la expertizele topo judiciare.Inca odata ,va multumesc!
...pana ce nu angajez un topometrist-ceea ce am si facut...
Amgajand topometristul, il si platiti, de ce nu va adresati direct acestuia sa va spuna marja de eroare legalala expertiza topo judicira?
E cel in masura sa va dea toate lamuririle.
Buna dimineata!Va multumesc pt raspuns ,este foarte lamuritor! Atat topometristul cat si expertul topo judiciar s-au contrazis in aceasta problema ,fiecare dand raspunsuri diferite [unul a zis ca eroarea legala este de 2% din suprafata totala a terenului iar celalalt a spus ca 30cm]. Am zis ca totusi expertii juridici care stiu cel mai bine legile pot sa-mi raspunda la aceasta nelasurire..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Mutare gard in baza legii 50/1991 art. 11 alin. 1 pct. a pm_35 pm_35 Buna ziua, Sunt proprietarul unei case. In urma masuratorilor topografice a rezultat ca pozitia gardului este incorecta. As vrea sa retrag gardul (spre ... (vezi toată discuția)
Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)