Lucrez in imobiliare si mi s-a intamplat un lucru mai neplacut. Am intermediat o tranzactie de inchiriere a unui imobil. Contract de inchiriere, tot ce trebuie. Chiriasul s-a angajat sa efectueze plata prin transfer bancar, in timp ce proprietarul mi-a platit comisionul la semnarea contractului (inainte de a incasa banii de la chirias). Cum am primit acesti bani: inainte de semnarea contractului, am vorbit la telefon cu proprietarul care m-a intrebat cat ii iau. I-am spus 50% din valoarea chiriei pe o luna. La care imi spune: Va dau suma X (mai mica decat valoarea comisionului in mod normal) si nu am nevoie de acte, etc. Ramane intre noi. Am spus OK.
Problema consta in: chiriasul nu a platit prin transfer bancar suma pe care o avea de plata, iar proprietarul reziliaza contractul. Ma suna si ma obliga sa-i dau banii inapoi, altfel m-a amenintat ca merge la politie.
Treaba mea... era sa ii aduc un client si sa intocmesc un contract de inchiriere - lucru care s-a si intamplat, de altfel. Ce poate sa-mi faca daca nu ii dau banii? Nu este rea vointa, dar... nu-i mai am. Cel putin pe moment.
Scuze pentru povestea lunga, sper ca am fost destul de explicit. Multumesc!