avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comision agentie imobiliara

Buna ziua,

Lucrez in imobiliare si mi s-a intamplat un lucru mai neplacut. Am intermediat o tranzactie de inchiriere a unui imobil. Contract de inchiriere, tot ce trebuie. Chiriasul s-a angajat sa efectueze plata prin transfer bancar, in timp ce proprietarul mi-a platit comisionul la semnarea contractului (inainte de a incasa banii de la chirias). Cum am primit acesti bani: inainte de semnarea contractului, am vorbit la telefon cu proprietarul care m-a intrebat cat ii iau. I-am spus 50% din valoarea chiriei pe o luna. La care imi spune: Va dau suma X (mai mica decat valoarea comisionului in mod normal) si nu am nevoie de acte, etc. Ramane intre noi. Am spus OK.
Problema consta in: chiriasul nu a platit prin transfer bancar suma pe care o avea de plata, iar proprietarul reziliaza contractul. Ma suna si ma obliga sa-i dau banii inapoi, altfel m-a amenintat ca merge la politie.
Treaba mea... era sa ii aduc un client si sa intocmesc un contract de inchiriere - lucru care s-a si intamplat, de altfel. Ce poate sa-mi faca daca nu ii dau banii? Nu este rea vointa, dar... nu-i mai am. Cel putin pe moment.

Scuze pentru povestea lunga, sper ca am fost destul de explicit. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 18:53, 9 Decembrie 2011
Daca ati inregistrat banii in contabilitate nu mai aveti nicio problema. Sper ca ati intocmit acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii de catre chirias alinu alinu Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog. Am stat cu chirie intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu alti 2 prieteni aproximativ 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Petitie pentru nedeclarare venituri emylianomonac emylianomonac Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: - o locuinta a fost inchiriata de catre o persoana fizica unei alte persoane fizice printr-un ... (vezi toată discuția)