avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Si pensie militara si sa sal tot de la stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Si pensie militara si sa sal tot de la stat?

In ce conditii poate un pensionar militar(aproximativ 46ani) sa lucreze in momentul de fata intr-o institutie de stat? Legal poate sa ia si pensie si salar in perioada asta de criza??? :O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 10 Decembrie 2011
Da, poate legal sa cumuleze pensia cu salariul cu conditia ca : pensia neta sa nu depaseasca nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

In acest sens, se exprima art.17 alin.1 din Legea nr.329/2009 , si anume:
Art. 17
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Pentru 2011, nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2022 lei.
Pai si sal lui acum e de 2600 lei! plus pensia inca vreo 2000...e posibil legal asta?
Da, este posibil .. daca pensia neta (pensia incasata) nu depaseste valoarea de 2022 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu in sistemul bugetar buiavasi buiavasi in ce conditii se poate face cumul pensie cu salariu in sectorul bugetar? care este nivelul maxim al pensiei care poate fi cumulata cu salariul? (vezi toată discuția)
Cumul pensie*salariu ioananecula ioananecula Referitor la legea 329/2009 am si eu o nelamurire in sensul:un pensionar , fost cadru militar, cu pensie partial-anticipata, in valoare neta de 1100 ,poate ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu soso12 soso12 Daca sunt pesionar (pensie militara de serviciu),care este in suma neta de 1610 lei, pot sa lucrez in cadrul unei institutii bugetare?Cum se cumuleaza pensia ... (vezi toată discuția)