avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Am o nelamurire si v-as ruga daca aveti amabilitate sa ma lamuriti. sunt in proces de partaj cu fosta sotie aceasta a parasit casa pentru care ne judecam plecand in strainatate as vrea sa stiu daca mai are dreptul sa vina inapoi in casa pana la finalizarea partajului.casa se afla construita pe un teren mostenit de mine de la parinti mei!!! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:26, 13 Decembrie 2011
Daca este vorba despre o actiune de partaj aflata pe rol, de ce fosta sotie ar trebui sa fie in tara? Fosta sotie poate veni in tara cand va dori, dar acest lucru nu ar trebui sa insemne ca ar veni in mod special pentru acel proces. Ma indoiesc! Presupun ca femeia si-a angajat un aparator in acel proces, care face obiectul unui partaj privind o constructie(locuinta!) edificata pe acel teren "mostenit". Altfel, care este problema, ce va deranjeaza?
Dreptul l-ar avea.. ca e bun comun, apoi cred ca si in buletin are domiciliul la acea adresa. Daca dvs nu-i permiteti sa intre, numai cu hot judecatoreasca de reintegrare in spatiu mai intra.
Nu are buletinul la acea adresa!si nu inteleg ce vreti sa spuneti prin:"daca dvs nu-i permiteti sa intre, numai cu hot judecatoreasca de reintegrare in spatiumai intra"
Daca dvs nu-i permiteti accesul, legal nu are cum intra si atunci, daca doreste si ii e necesar, se poate adresa instantei de judecata cu o cerere de reintegrare in spatiu sub motivele ca respectiva casa e bun comun si ca ar avea aceleasi drepturi ca si dvs, ca dansa nu are unde locui etc. Nu e obligatoriu sa aiba castig de cauza
Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Coproprietate skysurfer skysurfer Buna ziua, Eu am mostenit si sunt unicul mostenitor al tatalui meu care a decedat, nu mi-am finalizat succesiunea inca dar am deschis demersurile.El avea o ... (vezi toată discuția)
Schimbare de numa si carte idntitate mirel.petcu mirel.petcu In urma divortului fosta sotie trebuie sa revina la numele anterior casatorie ,si-a scimbat actele insa nu ma chemat nimeni sa semnez ca o iau in spatiu eu ... (vezi toată discuția)
Custodie omama omama Buna ziua,din data de 08 iulie 2012 s-a pronuntat divortul, in sentinta sa hotarat ca cele doua fete revin in custodia tatalui,in timpul divortului una din ... (vezi toată discuția)