avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sold credit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sold credit

Buna seara. Ati putea sa ma lamuriti intr-o problema? Am un credit bancar ipotecar si doresc rambursarea integrala anticipata a creditului. Am obtinut acordul bancii in acest sens. Eu am achitat inclusiv rata pe luna decembrie, care este scadenta la 15.12.2011, rata fiind achitata inca din data de 20 octombrie. Problema e ca, dandu-mi acordul de vanzare, banca mi-a trimis si sumele pe care le mai am de plata pana la scadenta finala si mi-au luat in calcul soldul existent la data de 09.12.2011, adica azi, cand am primit acordul de rambursare anticipata, care de fapt este soldul din data de 15.12.2011 (repet, rata pe decembrie este achitata deja), la care au adaugat si o dobanda acumulata, desi rata aferenta lunii decembrie este achitata, si inca o dobanda care creste zilnic, intr-un anumit cuantum, care nu stiu exact ce reprezinta si de ce intra in acest calcul. As fi vrut sa va intreb, din moment ce este achitata inclusiv luna decembrie, inainte de scadneta lunara, la 15.12.2011, nu trebuia sa mi se ia in calcul soldul de la data de 15.01.2012, adica cel in functie de care voi achita rata in luna ianuarie? si fiind achitata rata la zi, pana la data de 15.12.2012, ce dobanda mai curge, stiut fiind ca dobanda este accesorie unui debit? Care este calculul corect? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:27, 9 Decembrie 2011
Bine este sa citim intai contractul de credit, si acolo trebuie sa faca o mentiune referitoare la plata in avans a ratelor.Cum ati si mentionat acordul a fost dat in decembrie, este bine sa verificati daca nu cumva plata facuta in octombrie , a stat intr-un cont si a asteptat sosirea scadentei cand a fost trecuta in contul de credit.Subliniez cele mai multe amanunte le veti afla citind cu foarte mare atentie contractul de credit.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata credit roxxy_daniela roxxy_daniela Buna ziua, am un credit ipotecar in derulare si vreau sa rambursez anticipat din sold(51000 euro) sa zicem 1000 euro, iar cei de la banca imi spun ca ... (vezi toată discuția)
Rambursare antici[pata 90% din credit zexe zexe Buna ziua, Am rambursat anticipat cam 90% dintr-un credit de nevoi personale, creditul este in euro cu dobanda fixa. Dupa rambursare am constatat ca la ... (vezi toată discuția)
Comision rambursare anticipata de 10% GBC GBC Buna ziua! Am luat un credit de nevoi personale in decembrie 2015, iar acum as dori sa platesc anticipat 30% din creditul ramas de rambursat. De la banca ... (vezi toată discuția)