avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta legata de o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta legata de o mostenire

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu cateva lamuriri legate de o speta personala?
In urma cu 2 ani jumatate , tatal meu a decedat, eu fiind unicul mostenitor, dar nu eram in relatii bune cu el. Avea in contul bancar o suma destul de importanta de bani, pe contul respectiv avea un amic pus ca imputernicit sa retraga bani.Problema mea este ca dupa decesul lui, amicul a retras in 3 zile diferite toti banii din cont, dovada fiind extrasul de cont de la banca, din care reiese clar ca respectivul a retras sumele de bani dupa moartea tatalui meu. Tatal meu statea in judetul Valcea, la fel si contul era deschis la o banca in judet.
Eu pot sa il dau in judecata in bucuresti pe respectivul?
Poate fi incadrat ca dosar penal?Eu il consider un furt, atata timp cat titularul contului era decedat si avea mostenitori, iar respectivul stia asta.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: komy23 , utilizator 23:23, 18 Decembrie 2011
Este caz penal. Aveti tot dreptul la bani.
multumesc frumos pentru raspuns. pot sa il chem in instanta si in bucuresti?si daca da. el poate apoi cere stramutarea in valcea?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit pe cont. sume sustrase din cont dupa decesul titularului alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, cum pot rezolva urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar dupa moartea lui, fratele meu a retras sume de bani din contul bancar al tatului ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Buna, se da urmatoarea problema. am avut un prieten care a fost ... Playa Playa Buna, se da urmatoarea problema. Am avut un prieten care a fost divortat si in urma casatoriei a rezultat un copil. Copilul e la mama. Problema este ca ... (vezi toată discuția)