avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rADIO ROMANIA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rADIO ROMANIA

Buna seara !Am o Societate neplatitoare de TVA,fara angajati si am primit o instiintare de plata de la Radio Romania ca trebuie sa platesc 360 lei ,reprezentan d taxa pt serviciul public de radiodifuziune.Tot ei spun ca nivelui taxei este stabilit prin H.G. nr977/2003 care specifica ca persoanele juridice fara salariati trebuie sa plateasca 2.5lei luna,microintreprinderile 10lei lunar,iar celelalte persoane juridice 30lei peluna.Eu acum ce ar trebui sa fac?sa platesc 360 sau 30 lei?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:24, 9 Decembrie 2011
Sunt mai multe decizii ale ICCJ care sunt in favoarea neplatii acestora, Ca de ex.: Decizia 2102 din 9 aprilie 2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 691 din 14.10.2009 care a statuat ca persoana fizica sau juridica nu poate fi obligata sa plateasca taxele sus-amintite daca nu beneficiaza de serviciile Radiodifuziunii si televiziunii nationale in mod efectiv.
Pe de alta parte sunt pareri, printre care si din partea operatorilor de radio si tv, ca acele decizii obtinute in justitie, sunt valabile si aplicabile, doar acelor firme care au mers in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv???!!! este anulata sau nu??? felteiu felteiu [b]VA ROG DACA CINEVA POATE SA RASPUNDA!!![/b] Informatiile privind "taxa RADIO TV" emisa catre persoanele juridice (SRL) sunt contradictorii, confuze si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv - sediu social societate mandricu_yo mandricu_yo Buna ziua, Referitor la taxa radio - tv , am primit o factura de plata pe societatea pe care o administrez, de 360 lei pe ultimii 3 ... (vezi toată discuția)
Factura radiodifuziune lylyan lylyan Buna ziua Am primit o factura de la Radiodifuziune azi cu perioda facturata din 07.2007 pana la 04.2010 si cu termen de plata 15 zile. cum pot sa o resping. ... (vezi toată discuția)