avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil adjudecat
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil adjudecat

Buna ziua!
Am citit cu interes articolul "Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie" 9 Decembrie 2011 Cuculis si Asociatii
Totul s-a petrecut exact pana am obinut actul de adjudecare...Cu acesta ne-am prezentat pentru a cere inscrierea in Cartea funciara a persoanei care l-a castigat la licitatie... Cartea funciara a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate. In situatia data suntem in posesia unui act cu valoare de titlu de proprietate iar Cartea funciara ne respinge dreptul de a ne inscrie in Cartea funciara.
Ce putem face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
leuca_luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:03, 2 Februarie 2012
platiti impozitul
executorul trebuia sa citeze finantele la distributia pretului.
finantele pot ataca in aceasta situatie procesul verbal de distributie a pretului. daca ati adjudecat in contul creantei tot trebuia sa depuneti acest impozit. actul de adjudecare ramane valabil daca depuneti pretul si alte alea potrivit 512 cod procedura civila
daca nu, nu
daca depuneti pretul si peste sa zicem banii fiscului, procesul verbal de distributie impreuna cu titlu executor initial, devin titlu impotriva debitorului pentru banii platoti in plus.
Stati k nu prea inteleg...Sa recapitulam: eu ii imprumut niste bani lui y, in baza contractului de imprumut pun ipoteca pe un imobil proprietatea sa.. Y nu imi achita imprumutul, executorul organizeaza licitatie, eu castig licitatia si tot eu platesc si impozitul (care se ridica la 3000 euro)?... Adica ce am luat pe mere am dat pe pere si mai aduc si bani de acasa? Exista cumva posibilitatea ca executorul sa nu fi indeplinit procedura de citare a finantelor?
e cum ati inteles:D


SECŢIUNEA a III-a
Vânzarea la licitaţie
Art. 512

(1)Adjudecatarul imobilului va depune preţul la dispoziţia executorului judecătoresc, în termen de cel mult 30 de zile de la data vânzării, ţinându-se seama de cauţiunea depusă în contul preţului.

(2)Când adjudecatar este un creditor, el poate depune creanţa sa în contul preţului, fiind obligat, dacă este cazul, să depună diferenţa de preţ. Dacă există alţi creditori care au un drept de preferinţă în condiţiile art. 563 şi 564, el va depune până la concurenţa preţului de adjudecare şi suma necesară pentru plata creanţelor lor, în măsura în care acestea nu sunt acoperite prin diferenţa de preţ.
@eucivilavocat . Hai sa detaliem speta. Aici nu ai dreptate si o sa-ti demonstrez de ce.
Voi detalia mai multe in alt post pentru ca acum nu prea am timp.
Spune-mi si mie unde scrie in Codul de Procedura Civila faptul ca executorul trebuie sa citeze "finantele"?
Publicatia de vanzare se afiseaza la sediul executorului, la locul situarii imobilului, la locul licitatiei, la judecatoria competenta si la primarie.
Procedura a fost in regula, s-a tinut licitatia, s-a adjudecat imobilul.
Nu s-a inscris altcineva la distribuirea sumelor.
Adjudecatarul, in baza actului de adjudecare care constituie titlu de proprietate s-a dus la CF.
CF il trimite la plimbare ca nu e platit impozitul.
Unde e abuzul? Cine este persoana care este datoare sa plateasca acel impozit? Debitorul din dosar.
Chiar daca, fara sa ai o prevedere legala instiintezi fiscul despre vanzare, ei nu au cand sa-ti faca titlul executoriu ( nu au timp fizic) ca sa se inscrie la distribuirea sumelor. Si-asa acolo daca vorbim de ipoteca, nu li se distribuie nicio suma.....
Lasand asta la o parte, te iau pe alta parte. In cod spune ca ala e titlu de proprietate. Adica Cartea funciara imi refuza intabularea acestui drept recunoscut de codul de procedura civila bazandu-se pe un ordin intern ca ei trebuie sa faca asta? Si iau banii de la mine desi eu nu-i datorez? Sa si-i ia de la debitor.
Pe de alta parte, parerea unor instante este ca acest impozit pe tranzactie se ia la vanzarea de buna voie a imobilului si nu la vanzarea silita....
Alte instante spun ca obligatia de plata este a debitorului si nu a adjudecatarului. Ok. Sa-i faca titlu si sa-l execute silit ei.
Am deja multe sentinte prin care obliga CF sa inscrie dreptul de proprietate. Ce fac aia e un abuz.
Executorul a dispus distribuirea sumei astfel:
100 lei -revine executorului cu titlu de taxe avansate
7.000 lei -revine executorului cu titlu de onorariu
45 lei -revine Directiei de venituri locale de sector.
Oricum m-am indreptat importiva ANAF cu o actiune pentru a obliga sa emita decizia de impunere pentru debitor.
Voi vedea care este parerea instantei...
Am observat ca instantele judeca dupa "pareri" datorita legislatiei lacunare....

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)