avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil adjudecat
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil adjudecat

Buna ziua!
Am citit cu interes articolul "Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie" 9 Decembrie 2011 Cuculis si Asociatii
Totul s-a petrecut exact pana am obinut actul de adjudecare...Cu acesta ne-am prezentat pentru a cere inscrierea in Cartea funciara a persoanei care l-a castigat la licitatie... Cartea funciara a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate. In situatia data suntem in posesia unui act cu valoare de titlu de proprietate iar Cartea funciara ne respinge dreptul de a ne inscrie in Cartea funciara.
Ce putem face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
leuca_luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:03, 2 Februarie 2012
Solutia este una simpla si de bun simt. cerere de reexaminare a incheierii de respingerii a inscrierii dreptului de proprietate in CF, urmata de plangere in caz de respingere. asa spune legea 7.
Actiunea de obligare a ANAF de a emite o decizie de impunere impotriva debitorului va fi respinsa cu brio, pun pariu ca aceasta decizie de impunere exista deja.
Finantele se puteau inscrie la masa credala ( e tot masa credala si asta) daca ar fi fost instiintate de executor in legatura cu distribuirea. Executorii nu fac asta din prostie sau sila.
Toti stiu ca si ptr un astfel de transfer de proprietate se datoreaza impozit si totusi nu fac nimic in acest sens.
de cele mai multe ori impozitul e platit de adjudecatar sa scape de probleme.

Doamna Leuca, solutia e simpla. cerere de reexaminare. Daca nu mai sunteti in termen faceti o noua cerere ptr ca e materie necontencioasa si nu exista autoritate de lucru judecat. Daca se respinge din nou faceti cerere de reexaminare si apoi plangere la instanta. veti castiga 100%

Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
ContSters214341, utilizator
ANAF-ul degeaba emite decizia de impunere ca e tinut de un anumit termen din Codul Fiscal. Chiar daca emite, nu mai are timp sa se inscrie la distribuirea sumelor pentru ca nu-i devine titlu executoriu pe loc. Are un termen de plata.
Doar sa aiba noroc sa achite adjudecatarul pretul in 30 zile ( s-o lungeasca mult) si dupa aia in 15+2 zile sa distribuie sumele. Doar asa ar avea timp.
Daca achita a 2-a zi, pa si la revedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)