avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie gemeni

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti care este indemnizatia pe care ar trebui sa o primesc pentru gemeni, nascuti in iunie 2011? Am primit pentru o fetita 75% din venituri iar pentru cealalta doar 600 RONI.Cum ar trebui sa se aplice art.5 din OUG 111/2010 deoarece din normele de aplicare nu reiese? Nu este discriminare intre copii? exista exceptie admisa sau respinsa de Curtea Constitutionala? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 10 Decembrie 2011
1. Daca spuneti ca ati citit OUG 111/2010 atunci ea spune asa:

Art. 5
(1) Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
...
2. Adica la indemnizatia calculata conform prevederilor legale se adauga 600 lei pentru fiecare copil nascut din gemeni, asa cum ati primit dvs.

3. Nu e discriminare pentru ca acesti bani nu se dau copiilor ci mamei care are grija de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului aura angelica aura angelica buna seara, sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul? cunosc cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la gemeni lulu_23ro lulu_23ro Am avea vreo sansa daca dam statul in judecata pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil in suma egala pentru ambii copii si nu doar 600 pentru al ... (vezi toată discuția)