Buna ziua.
Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ca s-a mostenit terenul fara act de proprietate iar cand tata s-a dus sa-l treaca pe numele lui nu s-a putut. am umblat pe la o groaza de arhive si nu am reusit sa gasim istoricul terenului in vechime. precizez ca se platesc impozite pe acest teren de catre bunica si apoi de catre tata de peste 60 de ani.
Intrebarile mele sunt:1. ce putem face pentru a dobandi un act de proprietate
2. Putem construi pe acest teren o casa fara a avea acest act de proprietate (avem actul de mostenire)
puteti construi dar nu puteti obtine autorizatia de constructie... daca vreti sa aveti actele in regula ar fi bine sa faceti un proces de uzucapiune...e o posibila solutie... alta ar fi sa faceti cerere pentru a obtine titlul de proprietate asupra terenului prin ordiul prefectului
multumesc frumos, o sa incerc solutia cu prefectul pare mai ieftina pentru inceput.
Adica pot sa construiesc, sa ma dea vecinii in gat la primarie si sa iau amenda?? sau pot construi fara sa iau amenda?!?
ba eu consider ca aveti toate sansele fiind intravilan.. cred ca in mod eronat a tastat colega mea intrucat nu aveti nici o sansa daca este extravilan nu intravilan...
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)