avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiilor pentru concediul medical, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiilor pentru concediul medical, concediul de maternitate si pentru CCC

Daca sunt in somaj si sunt insarcinata cum se va calcula valoarea CM, C de maternitate si al celui de crestere a copilului? In functie de ce?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 12 Decembrie 2011
1. Indemnizatia pentru concediul medical este de X% (in functie de diagnostic) din baza de calcul care este formata din media veniturilor brute din ultimele 6 luni.
2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din baza de calcul (aceeasi ca mai sus).
3. Indemnizatia pentru CCC este de 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
4. In baza de calcul, pentru toate indemnizatiile precizate mai sus, intra si perioadele in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj si indemnizatiile pentru concediu medical (inclusiv concediul de maternitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Ioana1707 Ioana1707 Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez de 5 luni si sunt insarcinata in 2 luni. As dori sa imi iau concediu maternal cu 2 luni inainte sa ... (vezi toată discuția)