avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintarea unei asociatii nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintarea unei asociatii nonprofit

Mama mea e grav bolnava, iar in situatia de fata necesita un tratament costisitor in strainatate, iar eu pentru a strange banii necesari tratamentului a-si dorii sa infiintez o Asociatie prin care sa pot colecta cei 2% din impozitul pe venit prin declaratia 230.
Va rog frumos indrumati-ma ce trebuie sa fac in acest sens.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:36, 12 Decembrie 2011
Gasiti toate datele necesare pe [ link extern ]

Aveti nevoie de minim 3 membri
dorilu, infiintarea asociatiei costa, dar nu aceasta ar fi cea mai mare piedica – sa o numesc astfel – ci virarea (in contul asociatiei) procentului din impozit. Pana vor fi colectati acesti bani vor trece multe luni, din pacate.
Trebuie ca oamenii sa fie informati despre existenta asociatiei respective si trebuie convinsi sa aleaga acea asociatie...

Partea rea in asemenea situatii este ca oamenii cred din ce in ce mai greu ca nu se incearca, de fapt, escrocarea lor. Pentru a strange cat mai rapid banii de care e nevoie poate ca ar trebui sa apelati la mass media (ca exemplu) si se va putea constata realitatea afirmatiilor si jurnalistii vor demara o eventuala strangere de fonduri pentru operatie.

Sa nu ma intelegeti gresit dar este o realitate: oamenii nu mai dau bani prea usor, vor sa fie siguri – pe cat posibil – ca nu sunt mintiti.

Postez aici legatura catre celalalt subiect deschis, pentru a se intelege mai clar despre ce este vorba.
www.avocatnet.ro/content/for...

Sanatate mamei.
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie non profit copil cu handicap florin-marin florin-marin Buna ziua tuturor, ma numesc Marin Florin si am un copilas de 3 anisori cu tetrapareza spastica,grad de handicap grav si as vrea sa infiintez o asociatie non ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit pentru reabilitare bloc palademf palademf Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate infiinta o asociatie non profit pentru un bloc, iar membrii acelui bloc sa doneze cei 2% pentru a face niste reparatii ... (vezi toată discuția)
Chirii gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Suntem o Asociație de Proprietari si avem un spatiu inchiriat. Trebuie raportat la taxe si impozite? (vezi toată discuția)