neata,va rog sa imi da-ti si mie un raspuns exact daca s-a schimbat ceva la darile catre bugetul de stat pentru contabil ,ca mie mi-a pus banii in plus sa dau la stat si nu stiu de ce?
Aveti carte de munca sau contract de prestari servicii? In ambele cazuri se retine Somaj 0,5%,contributia la pensii - 10,2%, contributia la sanatate - 5,2% .Daca aveti carte de munca din ce rezulta se scade deducerea de baza dupa care se aplica impozitul pe salarii - 16% Iar daca avaeti contract de prestari servicii atunci retinerile ar fi la fel cu exceptia deducerii suplimentare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.