un nepot a avut un accident in romania cu microbuz de 16 persoane inmatriculat in spania cu toate actele in regula licente , asigurari calatori si bagaje toate in regula s--a soldat cu decesul unui pasager si ranirea a 5 pasageri spitalizati cu cate 60 zile medico legale si unul cu 90 zile , este la prima abatere si-a recunoscut vinovatia si categoric ca nu a vrut sa se intample asa ceva si regreta enorm , de impacare nu se poate pune problema fiind sarac si el era intretinatorul familiei si nu are bani nici pt impacare cu o victima deoarece va dati seama ca cere peste 10mii euro pt o victima???.Pentru daune morale si materiale cerute de victime si fam decedatului intra asigurarile am inteles [ ASIGURARILE SUNT DIN SPANIA CU PLAFON MAX DE 4 MILIOANE EURO ] dar problema la care va rog sa- mi raspundeti asigurarile platesc si cheltuielile de spitalizarea victimilor si toate cheltuielile pt decedat adica autopsie ,transport, imormantare etc? si cheltuielile de judecata? ce sanse are in fata instantei ma refer la suspendare conditionata sau privare ? avocatul fiind bun in materie penala. VA MULTUMESC !
Asiguratorul va fi obligat atat la plata despagubirilor materiale cat si la cele morale, in cele materiale intra bineinteles si cheltuielile cu spitalizarea, deoarece acesta va intra in proces in calitate de asigurator. Totusi sa va luati un avocat deoarece procedura e putin mai greoaie cand este vorba despre un asigurator din alta tara.
Are sanse si la o pedeapsa cu suspendarea executarii deoarece infractiunile au fost savarsite din culpa, dar in aceeasi masura poate primi si o pedeapsa cu executare, din pacate.
multumesc ffffoarte mult Astept si alte pareri in cazul ca nu a-ti fii de acord cu OLIMPIA. Totusi il nelinisteste faptul de privare de libertate ar face orice daca ar putea sa nu fie privat de libertate de teama afacut si atac de panica MULTUMESC
in cazul prezentat de mine cu mentiunea ca nu mai are antecedente penale nu afost sub influenta bauturilor alcoolice sau drogurilor nu afugit dela locul faptei a fost cooperant in declaratiile date la politie intreb acum : cand va fii chemat la parchet la audiere in fata procurorului poate sa -l aresteze preventiv? mai ales ca acum in ianuarie face un curs de ccalificare de instalatori tehnico sanitare si gaze pe o perioada de 6 luni
Nu il mai aresteaza preventiv, daca nu s-a incercat pana acum.
Daca l-au chemat la parchet, este probabil pt prezentarea materialului de urmarire penala.
Accident - ce patesc?
noik
am avut un groaznic accident am lovit o basculanta cu partea fata dreapta amicrobuzului meu in partea stanga spate a basculantei de unde a rezultat decesul ... (vezi toată discuția)