avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - ce patesc?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - ce patesc?

am avut un groaznic accident am lovit o basculanta cu partea fata dreapta amicrobuzului meu in partea stanga spate a basculantei de unde a rezultat decesul colegului meu ce statea in dreapta si ranirea grava a cinci persoane dintre care cred ca 2persoane trec de 60 zile medico-legale si sunt incadrat la art.178si 184 alin 2,4 c.p . 1.pentru fiecare victima in parte se da sentinta sau se cumuleaza toate victimile pentru o singura pedeapsa vb de vatamare din culpa , uciderea din culpa este alt aspect. 2 in cazul daunelor morale ,civile, cheltuieli de imormantare si altele ca pretentii intra asigurarea ??? avem asigurare de calatori si bagaje. 3. asigurarea intra si pentru soferul basculantei care sa lovit si are concediu medical peste 30-40 zile . sunt speriat pentru ca sunt la prima abatere in cariera mea de sofer de 20 ani mi-am luat avocat ce poate sa mi-se intample??
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:11, 23 Iulie 2011
Imi pare rau pt victime si pt cele intamplate.
Pedepsele se vor cumula si o veti executa pe cea mai grava, care va fi pt uciderea din culpa. Pt infractiunile de vatamare corporala din culpa sa stiti ca aveti posibilitatea de a va impaca cu victimele si sa nu mai raspundeti dpdv penal.
Da, daca aveti asigurare ar trebui ca aceasta sa plateasca pt tot, si daune morale si restul cheltuielilor.
In cel mai bun caz ati putea sa primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii sau cu suspendarea pedepsei sub supraveghere. In cel mai rau caz primiti cu executare, adica sa ajungeti in inchisoare.
Totusi, in circumstantele prezentate de dumneavoastra, instantele tind sa nu dea pedepse cu executare.
Cel mai bine este sa incercati sa va impacati cu persoanele care au suferit numai vatamari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere si vatamare corporala din culpa, consecinte joc joc va rog sa-mi spuneti la ce articole se incadreaza soferul profesionist in urma accidentului rutier fara a incalca vreo legislatie rutiera [ viteza , fara ... (vezi toată discuția)
Asigurarile ...in cazul unui penal nikolos nikolos la 5 victime cu 55 zile med.legala si 1 cu 90 zile plus un deces asiguratorul este din spania si auto avea asigurare calatori in cazul unui accident ... (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala din culpa a 6 persoane nikolos nikolos in urma unui accident rutier in care mi-am recunoscut vina a decedat colegul meu si vatamarea corporala grava din culpa din care 6 persoane au depus plingere 5 ... (vezi toată discuția)