avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - ucidere si vatamare corporala din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - ucidere si vatamare corporala din culpa, consecinte

va rog sa-mi spuneti la ce articole se incadreaza soferul profesionist in urma accidentului rutier fara a incalca vreo legislatie rutiera [ viteza , fara alcool , fara parasirea loc. accident etc ] cooperare cu politia si-a recunocut vinovatia si la ce se poate astepta :-ucidere din culpa [ o persoana ] 4persoane cu 60 zile ML si o persoana cu 90 zile ML fara a avea sansa de impacare macar cu una din victime din lipsa de bani, la cat cer victimile.
Cel mai recent răspuns: joc , utilizator 22:35, 6 Februarie 2012
Au fost savarsite trei infractiuni , in concurs ideal :una de ucidere din culpa, doua de vatamare corporala din culpa .Instanta de judecata poate dispune suspendarea condtionata a executarii pedepsei sau suspendarea executarii sub supraveghere, daca pedeapsa aplicata este de 2 ani , in primul caz mentionat de mine , sau de 3 ani, in ultimul caz.

Odata ce va impacati cu persoanele ce au fost lezate in urma impactului rutier, nu mai poate fi angajata raspunderea penala , sub aspectul infractiunii mentionate de art. 184 din Codul penal.

Instanta poate pronunta si o pedeapsa in regim privativ de libertate , in functie de pericol social concret al faptelor.

Cu privire la daunele morale si cele materiale, in caz ca actiunea civila va fi alaturata celei penale, societatea asiguratoare, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala, in solidar cu dumneavoastra, in calitate de inculpat , va plati sumele de bani pentru acoperirea pagubei cauzat de evenimentul rutier.

Altminteri, actiunea civila poate fi exercitata separat, in fata instantei de judecata, fiind scutita de taxa judiciara de timbru.

Odata cu recunoasterea faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 .

Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc pentru raspuns , dar nu se poate vorbii de impacare cu victimile deoarece vor o despagubire ceva mai cosistenta de care nu dispun nici pentru o victima , dar la cele relatate de catre mine mai sus se poate accepta de catre instanta judecarea faptelor sub art.320 alin. 1 cpp ?
poate cineva sa-mi explice intrebarea mea in legatura cu art 320 alin 1 cpp si daca ar fi cazul sa se aplice dezavantajeaza sau avantajeaza inculpatul ?
art 320 alin 1?
joc a scris:

va rog sa-mi spuneti la ce articole se incadreaza soferul profesionist in urma accidentului rutier fara a incalca vreo legislatie rutiera [ viteza , fara alcool , fara parasirea loc. accident etc ] cooperare cu politia si-a recunocut vinovatia si la ce se poate astepta :-ucidere din culpa [ o persoana ] 4persoane cu 60 zile ML si o persoana cu 90 zile ML fara a avea sansa de impacare macar cu una din victime din lipsa de bani, la cat cer victimile.

Care este vinovatia dv?
Daunele sunt suportate de asigurare, ca din acest motiv exista asigurarile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
amcteam, utilizator

Alte discuții în legătură

Pedepse ucidere si vatamare din culpa alecsaana alecsaana As dori sa aflu care sunt posibilele pedepse in cazul in care unul sau mai multi inculpati sunt gasiti vinovati de ucidere din culpa a 13 persoane si de ... (vezi toată discuția)
Soferul beneficiaza de despagubiri de la asigurari? joc joc ca sofer avand un accident privid art 178 si 184 [ un decedat si 5 victime cu 60 zile si una cu 90 zile CML] in fata instantei imi recunosc vina ca oricum ma ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)