avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Soferul beneficiaza de despagubiri de la asigurari?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Soferul beneficiaza de despagubiri de la asigurari?

ca sofer avand un accident privid art 178 si 184 [ un decedat si 5 victime cu 60 zile si una cu 90 zile CML] in fata instantei imi recunosc vina ca oricum ma vor scoate vinovat ca eu am fost la volan si fiind orbit de soare nu am mai apreciat distanta dintre mine si camionul stationat lovindul in spate si vor urma procedurile de judecata , asiguratorul va despagubii victimile pt ca eu nu am posibilitate si nici nu mi-am gasit servici carnet nu-l mai am si apoi ce va urma nu voi stii cred ca-mi va da cu executare ???intreb : eu ca sofer am avut doua plagi cusute si CM dat de spital nu la medic legist 31 zile beneficiez si eu de asigurator pt despagubire si daca da cum se procedeaza? au trecut 9 luni dela accident si inca nu am fost chemat la parchet pt prezentarea dosarului. VA MULTUMESC !
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
joc, utilizator
Cel mai recent răspuns: joc , utilizator 22:28, 6 Februarie 2012
Greu de apreciat....Nu ne putem substitui instantei de judecata,deci nu putem sa ne antepronuntam.Ramane doar la aprecierea acestei instante.
Beneficiaţi de despăgubiri in funcţie de contractul de asigurare pe care îl aveţi, iar in ceea ce priveşte timpul de cercetare al unui astfel de dosar, da este destul de lung ptr că sunt expertizele care necesită timp şi bani . Încercaţi să vă achitaţi obligaţiile morale şi materiale faţă de victime, dacă reuşiţi să vă împăcaţi măcar cu o parte din cele cu 184, poate obţineţi o pedeapsă cu suspendarea executării, iar dacă consideraţi că nu sunteţi in totalitate vinovat şi puteţi dovedi, de ce nu faceţi ceva in acest sens?
Daca auto pe care il conduceati era asigurat nu veti plati nimic din cheltuieli pentru victime ori pentru spital, va plati doar asiguratorul. .Veti plati doar cheltuielile de judecata . Pedeapsa va fi cu suspendare daca veti dovedi ca nu ati fost vinovat .Angajati un avocat pentru aparare , procesul dureaza ani de zile si sigur veti putea plati onoirariul acestuia.
va multumesc pt raspunsuri dar nu stiu cum pot sa-mi invoc nevinovatia cand cei dela politia circ au zis ca ma fac responsabil pt accident si eu fiind la volan nu am apreciat bine distanta ramasa intre mine si camionul din fata stationat ,Nu stiu ce sa arat ca sunt nevinovat poate 80%vinovat sa zic si daca mint in fata instantei totul se intoarce impotriva mea deci nu am decat sa-mi recunoc vina si poate sa aplice art 320 alin 1si 2 eu eram curios daca asigurarile pe baza de CM ma pot despagubii si pe mine in baza politei de asigurare de calatori si bagaje ale autovehiculului condus de mine ?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
joc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere si vatamare corporala din culpa, consecinte joc joc va rog sa-mi spuneti la ce articole se incadreaza soferul profesionist in urma accidentului rutier fara a incalca vreo legislatie rutiera [ viteza , fara ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni, pedeapsa cu suspendare? okey okey intr-un accident rutier fara a se incalca vreo lege de circulatie pe fondul atipiri la volan [ fiind sofer profesionist ] s-a soldat cu moartea unui pasager si ... (vezi toată discuția)
Accident parcare privata fara victme Grigoremg Grigoremg Buna ziua doar o intrebare ar fi prea putin sa ma pot exprima o sa pun mai multe multumesc Sunt sofer de camion eram in stationare intro parcare privata ... (vezi toată discuția)