avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamarea corporala din culpa a 6 persoane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamarea corporala din culpa a 6 persoane

in urma unui accident rutier in care mi-am recunoscut vina a decedat colegul meu si vatamarea corporala grava din culpa din care 6 persoane au depus plingere 5 pers. au pana la 55 zile iar una pina la90 zile certificat medico legal. De impacare nu poate fii vorba deoarece nu am posibilitatea despagubirii partilor vatamate cred ca vor cere destul de mult fiind si 6 persoane . Am asigurare de calatori si bagaje. Ca urmare vor intra asigurarile , dar intreb Asigurarile vor plati spitalizarea , daunele morale si civile , cheltuieli de judecata ale victimilor si despagubiri ce vor cere ei cat si familia decedatului ? de fapt ce vor plati asigurarile ? Si fiind 6 victime si un decedat incadrarea se face la art 178 si 184 cp cam ce urmari va avea la final si daca imi recunosc vina si in instanta cu regrete si remuscari fata de victime fiind la prima abatere se mai aduc martori sau probe impotriva mea ? ca as dorii sa se termine cat mai repede procesul !!! VA MULTUMESC PT RASPUNSURI ! Cand se introduce noul cod penal? in timpul procesului intra noul cp instanta dupa care va judeca in acel moment cp vechi sau nou?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:32, 16 August 2011
Asigurarile vor plati daunele materiale si morale solicitate de victima, insa in cuantumul care va fi stabilit de instanta (pentru daune morale) si in masura in care sunt dovedite (pentru cele materiale). Cheltuielile de judecata probabil vor fi in sarcina d-voastra.
Daca va recunoasteti vina si judecata se face pe probele de la urmarire penala limitele pedepsei se reduc cu o treime.
dar la celelalte intrebari pot afla raspunsurile ?
cum se interpreteaza juridic vatamarea corporala din culpa a 6 persoane? un concurs de infractiuni ? se ia pentru fiecare in parte vatamarea sau toate 6 vatamari se incadreaza la acelasi art. si aliniat?
Este vorba despre infractiunea de ucidere din culpa si despre infractiuni de vatamare corporala , in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale , de care au beneficiat victimele in urma consultului medicului legist ( numarul de zile , fiind cel care decide incadrarea juridica pentru fiecare fapta de vatamare corporala).
Da , este vorba despre concurs de infractiuni , situatie in care se aplica art.34 lit.b c.pen , existand si posibilitatea aplicarii unui spor de pedeapsa , acest atribut revenind completului de judecata , in urma administrarii probelor.
Recunoasterea faptelor ,atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare penala , in conformitate cu disp.art.320 ind.1 c.pr/.pen , atrage dupa sine reducerea limitelor pedepselor aplicate cu 1/3
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile ...in cazul unui penal nikolos nikolos la 5 victime cu 55 zile med.legala si 1 cu 90 zile plus un deces asiguratorul este din spania si auto avea asigurare calatori in cazul unui accident ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bursu bursu In urma cu aproximativ o luna jumate am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni. Din cauza unei dubite parcate chiar inaintea trecerii, nu am vazut ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)