avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune in justitie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune in justitie

Sunt administrator la o asociatie de proprietari unde comitetul se confrunta cu urmatoarea problema: in cadrul bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 s-au aprobat lucrari de reparatii si mentenanta a proprietatii comune, in valoare totala de 20.000 lei, fara sa se specifice care vor fi acele lucrari, la momentul adunarii generale nestiindu-se exact nevoile asociatiei; prin luna mai 2011 s-a constatat ca scara pe cele 10 etaje necesita lucrari de reparatii si zugravire, comitetul obtinand semnaturi de la 80% din apartamente a hotarat demararea lucrarilor in baza bugetului adoptat. Fostul administrator refuza sa plateasca partea sa din aceast lucrare (204 lei) pe motiv ca nu s-a hotarat la adunarea generala lucrarea, spunand ca va da asociatia in judecata pentru ca procedura nu este legala si ca ar fi trebuit sa plateasca cei care au semnat tabelul cu acordul lucrari de zugravire. Mentionez ca pentru aceasta lucrare este un dosar complet cu: referat al comitetului privind executarea lucrarii, tabelul privind acordul proprietarilor (80%); lucrarea a fost executata de un membru al asociatiei care este zugrav de meserie, are conventie civila incheiata, a fost plata cea mai ieftina din cele 5 firme care s-au oferit sa zugraveasca. Este acesta un temei de actionare in justitie pentru o suma asa de mica? Sunt toate aceste elemente suficiente si legale? multumesc...lucrarea a costat 5.000 manopera, 952 impozit si aprox.2.000 materialele
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
migaste, utilizator
Cel mai recent răspuns: migaste , utilizator 07:57, 14 Decembrie 2011
Nu va faceti griji si daca va va actiona in instanta veti prezenta documentele la care ati facut referire si se va demonstra ca lucrarea a fost facuta in interesul proprietarilor cu acordul majoritatii acestora.
Potrivit Legii230/2007
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.
Daca au semnat tabelul jumatate plus unu este legal si se aplica si celorlalti proprietari .
Nu vad pt. ce sa se inceapa urmarirea in justitie daca v-au mai ramas bani puteti sa i folositi pentru alte lucrari .

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
migaste a scris:


Mentionez ca pentru aceasta lucrare este un dosar complet cu: referat al comitetului privind executarea lucrarii, tabelul privind acordul proprietarilor (80%); l



Chiar daca respectivul isi asuma responsabilitatea formulari unei actiuni,avand in vedere acordul a 80% din proprietari,nu va obtine solutie favorabila
Multa "lume necajita" pe lumea asta!
Lasati-l, domnule, sa va dea in judecata...si se va umple de ridicol, plus ca va plati si cheltuielile de judecata.
Pai fostul...nu prea stie carte, nu prea cunoaste, oare ce-o fi facut pe post de administrator cand a fost el administrator la viata lui? Sau acum are umori si vrea cu tot dinadinsul sa fie Gica contra?
[EDIT] fostul administrator are toate sansele sa castige in instanta.Cred ca AG a fost in primele luni ale anului si nu se stia ce lucrari mari se vor face?
Cand se hotaraste executarea unei lucrari...se prezinta in fata proprietarilor documentatia necesara.Nu se stie exact valoarea,dar se cunoaste in ce consta reparatiile
Era mai simplu de discutat cu respectivul importanta reparatiilor,si oricat de prost nestiutor si ,,necajit,, era posibil ca sa se razgandeasca.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Fondurile speciale in asociatiile de proprietari tragicomix tragicomix buna ziua, fac parte din C.Ex al unei asociatii de proprietari si va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie: proprietarii unei scari (in ... (vezi toată discuția)
Zugravit casa scarii gramaalexandra gramaalexandra buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)