avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... are administratia de locatari voie sa oblige locatarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare?

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din motiv ca nu este curat.Mentionez ca in toamna ne-au obligat sa punem usi si geamuri de termopan pe casa scarii acum vor sa varuim eu chiar asa nu pot avea nici un cuvant de spus?sunt banii mei totusi.Ei se apuca cheama firma platesc din fondul nostru de rulment si apoi ni-l baga in intretinere direct si daca nu il platim nu putem plati doar apa si caldura si intram in restanta.Chiar este legal asa ceva?
Administratorul nu poate decide nimic.
Intrebati presedintele asociatiei dv. despre aceasta lucrare...
sunt mana in mana.Amandoi deacord si au un tabel cu semnaturi ale proprietarilor din 44 ap ei au 4 semnaturi pentru si 6 contra
Consiliul de ad-tie al Asociatiei decide prin Adunarea Generala un:-Buget al Asociatiei de cheltuieli iar presedintele prin aceste hotarari contacteaza lucrarile!In nici un caz nu ad-torul se erijeaza in....mahar!...:P
deci nu s-a intrunit nici o adunare generala.Au pus anunt ca vor sa faca sedinta sa se discute varuirea scarii la sedinta au fost pana in 10 pers si ne-au adus la cunostiinta ca se apuca de varuit.Eu chiar nu mai vreau sa imi cheltuiasca ei fondul cum au ei chef.Ce pot face in priviinta asta?
Doamna, este posibil sa aveti dreptate, in astfel de conditii nu se poate, insa, sincer, este nevoie de a se zugravi casa scarii? Cam la cati zeci de ani considerati ca ati fi dispusa sa dati acolo niste bani pentru a se zugravi pe casa scarii?
Eu am un vecin care s-a mutat in apartament nou-nout in 1974, in luna august se implinesc 37 de ani. Ei, in toata aceasta perioada aceasta familie nu a dat o bidinea de var prin casa, nu a vopsit o usa... Cu chiu si vai, l-am fortat sa aiba grija de robineti, sa-si mai schimbe garniturile. Cum intre timp si-a montat si omul apometre, am scapat de grija robinetilor, ca deh, trebuia sa plateasca pierderile, apoi mai faceam si noi cate-o verificare la 3-4 luni... Tot asa motiva si el, ca nu are bani de cheltuit pe prostii dintr-astea.
Si nu confundati Fondul de rulment cu Fondul de reparatii!

Alte discuții în legătură

Fond rulment vasilescupetro vasilescupetro Suntem obligati sa platim fondul de rulment , daca nu suntem de acord cu investitiile administratorului, el vrea sa zugraveasca , iar liftul se strica lunar si ... (vezi toată discuția)
Legislatie asociatie de proprietari dalamiros dalamiros adunarea generala a asociatiei de proprietari poate aproba repartitia unor cheltuieli care in mod legal se fac pe nr. de persoane in modalitate de plata pe ... (vezi toată discuția)