avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment

Suntem obligati sa platim fondul de rulment , daca nu suntem de acord cu investitiile administratorului, el vrea sa zugraveasca , iar liftul se strica lunar si multe altele
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:07, 18 Octombrie 2012
Nu are legautura fondul de rulment cu investitiile administratorului care de regula se acopera din fondul de reparatii
Fondul de rulment,in temeiul disp art 24 din HG nr 1588/2007,constituie fondul necesar pentru plati curente ale asociatiei- fata de prestatorii de utilitati/servicii,pana la perceperea cotelor individuale de intretinere de la proprietarii din condominiu
Fondul de rulment este reglementat prin lege, dimensionarea lui facandu-se prin hotararea adunarii generale, anual, raportat la cheltuielile asociatiei.

In privinta fondului de reparatii la care va referiti dvs, daca aceste reparatii si imbunatatiri sunt facute in baza hotararii adunarii generale luate in mod legal, atunci dvs va trebui sa va spununeti votului majoritatii. In fond, este un lucru bun daca se doreste igienizarea, zugravirea etc.
vasilescupetro a scris:
...iar liftul se strica lunar si multe altele...

Conform legii 230/2007 conducerea sociatiei de proprietari este obligata sa intretina in buna functionare instalatiile comune din bloc.
O avarie a liftului trebuie remediata si nu asteapata acordul proprietarilor ori adunarea generala.
Oricum pentru orice reparatie l;egea prevede ca:
Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare.

Asadar nu administratorul decide, ci membrii comitetului executiv alesi de adunarea generala la care ati participat sau nu.
In adunarea generala se discuta despre lucrarile mari care pot fi prevazute si planificate si nu se pune la vot remedierea avariilor. Acestea, avariile, micile reparatii, se cuprind valoric in bugetul de venituri si cheltuieli pe baza experientei din anii anteriori. Acest BVC se aproba de adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)