avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari efectuate de asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari efectuate de asociatia de proprietari

Buna ziua,
Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii acestora ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:39, 24 Februarie 2015
50+1 din membrii asociației, nu din locatarii blocului.
Cei care nu sunt membrii legali ai asociației nu au drept de vot.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
E nevoie de majoritatea locatarilor acelei scari, nu ale intregii adunari generale.
Sustin postarea facuta de @amvirdan.
Noi avem o asociatie compusa din 19 scari. Daca proprietarii din scara 1 vor sa-si zugraveasca scara, tre' sa fie de acord AG cu 50%+1?
Sigur, se poate discuta si in AG, la adoptarea BVC, despre modul de constituire a fondului de reparatii - dar cred ca aceasta este altceva. Hotararea majoritatii proprietarilor dintr-o scara este prioritara in acest caz.
Daca as. prop. este constituita din proprietarii de pe o singura scara, atunci este corecta afirmatia cu 50%+1 dintre membrii as. prop.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Adam Grecu, utilizator
trebuie o decizie a comitetului executiv si atit
nu aveti treaba cu locatarii
de aceea exista comitet executiv si asta e rolul sau
ca la primarie asa e si la asociatie adica ce hotaraste consiliul local aia se face nu sta consiliul local sa intre sute de mii de catateni daca vor locuri de joaca sau parcari
Comitetul executiv rezolva problemele asociatiei intre adunarile generale indeplinind hotararile adunarii generale. Sigur ca atunci cand apar probleme ce nu au fost discutate, hotarate in adunare generala si sunt urgente, comitetul trebuie sa ia decizia de rezolvare. Iar daca e urgenta urgentelor (avaria de asta noapte ce lasat blocul fara apa), presedintele ia singur decizia ca administratorul si meseriasul (instalator in exemplul cu apa) impreuna sa remedieze avaria.
Dar necesitatea unei zugraviri a casei scarii, cu tot ce implica (ras peretii, acoperit gaurile, amorsat, gletuit, varuit, vopsit balustrada, plinta, reparat cateva trepte sparte s.a.m.d.) nu apare peste noapte si nu putem sa o consideram o urgenta in asa fel sa se ia decizia imediat.
Asemenea lucrare este si costisitoare; acum 2 ani ne-a costat aprox. 10.000 lei pe o scara. De aceea, daca este necesar, daca proprietarii solicita, comitetul executiv trebuie sa "prinda" aceasta lucrare ca suma si denumire in bugetul de venituri si cheltuieli, la fel ca alte lucrari costisitoare dar necesare si de care se stie ca trebuiesc facute.
De exexplu in BVC m prevazut la lucari de reparatii suma de 35.000 lei pentru 2015 si in anexa am revazut: inlocuirea a doua usi la liftul de la scara A, hidroizolatia terasei de legatura dintre 7A si 7B, zugravirea scarii C, inlocuirea glisierei liftului de la sacar D s.a.m.d.
Se discuta, se adopta BVC si aceste hotarari se aduc la cunostinta tuturor prin afisare.
Apoi comitetul in sedintele lunare decide sa constituie fondurile necesare, decide cand se face una, cand alta... cauta si analizeaza solutii, oferte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 25 alin. (3) din legea nr. 230/2007 privind asociaþiile de proprietari MITUS MITUS Suntem o asociaţie de proprietari, constituită ca o entitate distinctă din proprietarii unei scări a unui bloc având în jur de 20 membrii, celelalte ... (vezi toată discuția)
Fond rulment vasilescupetro vasilescupetro Suntem obligati sa platim fondul de rulment , daca nu suntem de acord cu investitiile administratorului, el vrea sa zugraveasca , iar liftul se strica lunar si ... (vezi toată discuția)