Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Buna ziua! Am fost in somaj o luna, dupa care m-am angajat cu un contract pe perioada determinata de 2 luni la o firma. Din pacate, vreau sa renunt la acest post deoarece una mi s-a apus la interviu si alta se imtampla practic.In acelasi timp nu vreau sa imi pierd somajul. Cum trebuie sa procedez?Trebuie sa astept sa treaca cele 2 luni de perioada de proba sau pot renunta si pana atunci?
Multumesc frumos!
Daca sunteti in perioada de proba puteti renunta prin notificarea scrisa adresata angajatorului (prin registratura sau prin posta), in baza art.31 alin.3 din codul muncii, fara perioada de preaviz: Art. 31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca aveti aceasta initiativa dv. nu veti pute relua somajul. Asa ca, cel mai sigur, stati cele 2 luni si refuzati prelungirea sau incheierea unui nou contract.
Da conform Legii in Codul Muncii se gasesc Cazurile de incetare ale contractului de munca, dar exista clauze speciale in cadrul contractului de munca , care desi abuzive, pot fi invocate impotriva angajatului. De exemplu sunt institutii mari de renume care au clauze in contractele pe perioada determinata; prin care daca angajatul pleaca este dator o suma de bani . S iacest contract este semnat de ambele parti......