avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata

Buna ziua! Am fost in somaj o luna, dupa care m-am angajat cu un contract pe perioada determinata de 2 luni la o firma. Din pacate, vreau sa renunt la acest post deoarece una mi s-a apus la interviu si alta se imtampla practic.In acelasi timp nu vreau sa imi pierd somajul. Cum trebuie sa procedez?Trebuie sa astept sa treaca cele 2 luni de perioada de proba sau pot renunta si pana atunci?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 13 Decembrie 2011
Depinde foarte mult de ceea ce este mentionat in contractul dvs de munca. Modul de a incheia contractul.

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca sunteti in perioada de proba puteti renunta prin notificarea scrisa adresata angajatorului (prin registratura sau prin posta), in baza art.31 alin.3 din codul muncii, fara perioada de preaviz:
Art. 31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Daca aveti aceasta initiativa dv. nu veti pute relua somajul. Asa ca, cel mai sigur, stati cele 2 luni si refuzati prelungirea sau incheierea unui nou contract.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator
In c.i.m. nu sunt prevazute cazurile de incetare ale acestuia ... acestea sunt prevazute in Codul Muncii ..
Da conform Legii in Codul Muncii se gasesc Cazurile de incetare ale contractului de munca, dar exista clauze speciale in cadrul contractului de munca , care desi abuzive, pot fi invocate impotriva angajatului. De exemplu sunt institutii mari de renume care au clauze in contractele pe perioada determinata; prin care daca angajatul pleaca este dator o suma de bani . S iacest contract este semnat de ambele parti......
daca renuntati dvs. la contract, veti pierde somajul. daca se va inceta contractul la sfarsitul celor celor 2 luni, puteti sa va reintoarceti in somaj

Alte discuții în legătură

Codul muncii. incetarea activitatii neagu simona neagu simona Buna ziua! Am si eu o problema: Am fost in somaj, am intrerupt somajul pentru-ca am fost angajat de catre o firma pe o perioada determinata de 6 luni, am ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in perioada de proba - somaj? Patience Patience Buna ziua, Poate fi considerat incetarea CIm In timpul perioadei de proba, cf Art.31, alin 3, un motiv neimputabil angajatului, insensul art ARt 17 alin 1, ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire c.i.m pe perioada determinata MirelVoinea MirelVoinea Buna ziua,sunt angajat la o firma pe perioada determinata de 3 luni,ei m au angajat din somaj.Vreau sa va intreb si eu dupa astea 3 luni de contract se poate ... (vezi toată discuția)