avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii. incetarea activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii. incetarea activitatii

Buna ziua!
Am si eu o problema:
Am fost in somaj, am intrerupt somajul pentru-ca am fost angajat de catre o firma pe o perioada determinata de 6 luni, am avut perioada de proba de 30 de zile, iar dupa aceasta perioada de proba nu am mai fost lasat pe postul pe care am fost angajat, dandu-mi alte sarcini de facut.
Intrebarea mea este, daca mai pot sa-mi reiau somajul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 23 Februarie 2013
Va trebui sa asteptati incetarea c.i.m la termen pentru a se relua plata somajului... Dupa incetarea c.i.m, faceti o cerere de reluare a platii indemnizatiei la AJOFM.
Pentru reluarea platii indemnizatiei de somaj , va trebui sa inceteze c.i.m. ...perioada de proba este prea mare pentru un c.i.m. pe durata determinata de 6 luni ...

art.85 C.mun.
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
....
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
....
@freeelis

Si ce efecte are ca i-a stabilit o perioada mai mare de proba?
Nulitatea acelei prevederi din c.i.m. ... În situaţia în care o clauza este afectata de nulitate, întrucat stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de munca aplicabile, aceasta este înlocuita de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul avand dreptul la despagubiri.
vindictive a scris:

Va trebui sa asteptati incetarea c.i.m la termen pentru a se relua plata somajului... Dupa incetarea c.i.m, faceti o cerere de reluare a platii indemnizatiei la AJOFM.

Doresc sa va mai intreb, daca c.i.m poate fi intrerupt ( dar nu cu acordul ambelor parti ) inainte de terminarea termenului stipulat in contract atata timp cat angajatorul nu si-a respectat promisiunile facute la semnarea contractului, inclusiv modificarea salarizarii dupa perioada de 3 luni de zile.

Alte discuții în legătură

Somaj si cim pe durata determinata ContSters324288 ContSters324288 La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni. 1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului ... (vezi toată discuția)
Din somaj in somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Daca din somaj sunt angajat pe o perioada determinata iar perioada de proba este de 20 de zile lucratoare si angajatorul decide sa ma concedieze am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa va pun urmatoarea intrebare: Am fost somer in plata, urmand ca perioada de plata sa expire in luna iunie 2012. In data de ... (vezi toată discuția)