avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna ziua,
as dori sa va pun urmatoarea intrebare:
Am fost somer in plata, urmand ca perioada de plata sa expire in luna iunie 2012.
In data de 10.01.2012 , m-am angajat pe o perioada determinata (3 luni de proba) la o firma, ajutorul de somaj fiind suspendat pentru aceasta perioada.
Pentru perioada 1 - 10 ianuarie, beneficiez de ajutor de somaj ?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 20 Februarie 2012
Beneficiati. Indemnizatia se va relua la incetarea contractului de munca pe durata determinata.
Intrebarea se referea numai la perioada 1- 10 ianuarie.Mentionez ca prima luna in care am beneficiat de indemnizatie de somaj a fost iunie - 2011, avand dreptul la indemnizatie, timp de un an.Multumesc pentru raspuns.
Am inteles intrebarea. Am crezut ca este bine sa punctez si aspectul reluarii indemnizatie.
Daca se mai poate sa lamuriti va rog un amanunt: reluarea indemnizatiei are loc si daca incetarea CIM pe perioda determinata a fost ceruta de salariat? Banuiesc ca ITM abia asteapta un motiv ca sa inceteze plata ajutorului de somaj...(in cazul asta "ai renuntat la un loc de munca")
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
savumarin, utilizator
Nu ITM-ul va repune in plata indemnizatiei de somaj, ci AJOFM -ul .. sunt doua institutii diferite ...

Indiferent in ce mod a incetat raportul de munca, in cazul unui c.i.m. incheiat pe durata determinata de pana la 12 luni, se va relua plata indemnizatiei de somaj.

In acest sens, veti merge la AJOFM cu o cerere de reluare a platii si un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii. incetarea activitatii neagu simona neagu simona Buna ziua! Am si eu o problema: Am fost in somaj, am intrerupt somajul pentru-ca am fost angajat de catre o firma pe o perioada determinata de 6 luni, am ... (vezi toată discuția)
Somaj sau nu ? radutzublue radutzublue Buna seara. Am beneficiat de somaj 3 luni ( din cele 6 ) , apoi am lucrat cu contract de munca temporar 1 luna ( mentionez ca din momentul angajarii fie ea ... (vezi toată discuția)
Detalii despre somaj janedoe1 janedoe1 Buna ziua, As avea nevoie de ceva ajutor in urmatoarea problema: Societatea la care lucrez si-a restrans activitatea si in luna februarie a concediat o parte ... (vezi toată discuția)