avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj sau nu ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj sau nu ?

Buna seara. Am beneficiat de somaj 3 luni ( din cele 6 ) , apoi am lucrat cu contract de munca temporar 1 luna ( mentionez ca din momentul angajarii fie ea doar de 1 luna,am anuntat si am depus o copie XEROX la AJOFM pentru a stopa ajutorul de somaj ) .
Intrebarea mea este urmatoarea : Pot relua ajutorul de somaj dupa expirarea contractului temporar de munca de 1 luna ? Mentionez ca beneficiez si de venituri din chirii inregistrate la fisc ( 400 lei lunar ) . POT RELUA AJUTORUL DE SOMAJ pentru ultimele 3 luni ? MULTUMESC Anticipat ! :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 6 August 2020
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de cel mult 12 luni se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. Puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din inchirierea unor bunuri daca venitul din chirii este sub 500 lei lunar.


Buna ziua , Sunt in somaj din luna ianuarie ,am posibilitatea sa inchei un ctr de munca pe perioada determinata de 3 luni. Intrebarea mea este , dupa cele 3 luni , pot sa imi continui somajul ? eu mai am prioada pana in luna aprilie 2020.
Va multumesc
Pe perioada cat aveti c.i.m. pe perioada determinata de 3 luni , trebuie sa anuntati AJOFM-ul pentru suspendarea platii indemnizatiei de somaj ... la expirarea termenului c.i.m. (la incetarea c.i.m.), depuneti cerere la AJOFM pentru reluarea platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa va pun urmatoarea intrebare: Am fost somer in plata, urmand ca perioada de plata sa expire in luna iunie 2012. In data de ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Au dreptul sa nu imi continue contractul de munca daca sunt insarcinata?? just_iri just_iri buna ziua! am un contract pe perioada determinata de 21 de luni si la sf lui aprilie imi expira contractul. intrebarea mea este daca ei au dreptul de a nu imi ... (vezi toată discuția)