ma intereseaza sa stiu ce pot face pe cale legala daca cineva s-a dat drept un organ al politiei si i-a cerut sotului meu copii dupa actele unei masini ,vazand ca nu a obtinut nimic a trecut la amenintari(precizez k inca pastrez sms-ul),iar dupa aceea a venit la noi acasa incercand sa ne santajeze sa-i dam o suma de bani ca altfel vom avea probleme,toata problema aceasta este venita din partea fostei iubite a sotului meu(mai precizez ca masina fusese cumparata ,s-a dovedit a fi furata ,politia ne-a ridicat-o,iar acum doua luni ne-au inapoiat-o,suntem cumparatori de buna credinta,masina fiind imatriculata pe numele sotului)insa cumparata in perioada in care era cu fosta iubita).ea a venit la noi acasa spunand k a trimis-o un politist (acela care ne-a amenintat )sa-i dam actele.intrebarea mea este daca pot s-o dau in judecata.multumesc frumos.
Salutare,
Sigur ca poti. Plangerea se depune pe raza teritoriului unde s-a produs faptul. Mergi sa vorbesti cu un politist adevarat . Pastreaza sms-ul dar daca ai vreun vecin martor care a vazut-o cand a venit acasa la voi, conteaza mult. Daca Sunt mai multe lucruri impreuna ( A 293 Cp- falsul privind identitatea ( una din conditii , verificata in cazul de fata- scopul prezentării sau atribuirii unei identităţi false este acela de a produce oconsecinţă juridică.)
Posibil Santajul- A . 194 Cp, insulta -A 205 Cp ) Dar un politist roman va sti sa aprecieze exact.