avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara!

ma intereseaza sa stiu ce pot face pe cale legala daca cineva s-a dat drept un organ al politiei si i-a cerut sotului meu copii dupa actele unei masini ,vazand ca nu a obtinut nimic a trecut la amenintari(precizez k inca pastrez sms-ul),iar dupa aceea a venit la noi acasa incercand sa ne santajeze sa-i dam o suma de bani ca altfel vom avea probleme,toata problema aceasta este venita din partea fostei iubite a sotului meu(mai precizez ca masina fusese cumparata ,s-a dovedit a fi furata ,politia ne-a ridicat-o,iar acum doua luni ne-au inapoiat-o,suntem cumparatori de buna credinta,masina fiind imatriculata pe numele sotului)insa cumparata in perioada in care era cu fosta iubita).ea a venit la noi acasa spunand k a trimis-o un politist (acela care ne-a amenintat )sa-i dam actele.intrebarea mea este daca pot s-o dau in judecata.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Estudio juridico (Studio Legale) , Avocat 16:25, 13 Decembrie 2011
Salutare,
Sigur ca poti. Plangerea se depune pe raza teritoriului unde s-a produs faptul. Mergi sa vorbesti cu un politist adevarat . Pastreaza sms-ul dar daca ai vreun vecin martor care a vazut-o cand a venit acasa la voi, conteaza mult. Daca Sunt mai multe lucruri impreuna ( A 293 Cp- falsul privind identitatea ( una din conditii , verificata in cazul de fata- scopul prezentării sau atribuirii unei identităţi false este acela de a produce oconsecinţă juridică.)
Posibil Santajul- A . 194 Cp, insulta -A 205 Cp ) Dar un politist roman va sti sa aprecieze exact.
ms frumos.da am si sms-ul ,am si vreo 10 martori.pot cere in instanta daune morale?
In principiu, da, dar ramane un subiect la aprecierea judecatorilor romani, modul in care incadreaza gravitatea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incepe sau cine da mai tare 2 Mirciulica Mirciulica Buna ziua, O problema asemanatoare am si eu Incercam sa parchez in fata la Bricostore si am vazut ca masina din spate imi facea insistent cu farurile. Am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata dorutu24 dorutu24 buna seara anul trecut cam pe vreme aceasta am cumparat o masina (renault megane 2)pe care am vazut intr un anunt pe autovit.ro...si am plecast dupa ea in ... (vezi toată discuția)
Insultata de 6 luni prin sms anonime, trimise de aceeasi pers. mariaMH mariaMH -Insultata eu dar si sotul meu si copiii nostri, de 6 luni, de pe 4 nr. diferite de tel. (cartele vodafone), trimise de aceeasi persoana-stim asta dupa ... (vezi toată discuția)