Am nelamuriri referitoare la anumite proceduri.Pe scurt va relatez urmatoarele:
- bunica mea are un act de propritate din 1928 pentru care s-a judecat aproape 18 ani ;mentionez ca actul de proprietate reprezinta diverse proprietati adica un teren intravilan, o livada,si un 1ha de vita-de-vie;
-in momentul de fata a primit proces verbal de punere in posesie decat pentru o parte din pamant;
Am urmatoarele intrebari:
1 - titlul de proprietate este echivalentul procesului verbal de punere in posesie(in cazul in care este neechivalent care este procedura pentru dabandirea titlului de proprietate?
2 - daca se emite titlul de proprietate partial(pe portiunea de teren castigata in proces), acesta se poate modifica ulterior(se poate intenta proces pentru restul de proprietate?
3 - cu procesul de punere in posesie se poate inscrie in cartea funciara pentru vanzarea terenulu castigat?
1. procesul verbal de punere in posesie este actul prin care comisia locala pune in posesie persoana careia i s-a reconstituit sau constituit dreptul de proprietate asupra terenului pentru care urmeaza a se emite titlul de proprietate. Adica este o procedura anterioara emiterii titlului de proprietate. Titlul de propruietate se emite din oficiu, insa daca aceasta nu se intampla, adresati-va cu o cerere scrisa comisiei judetene. Daca nici asa nu primiti titlul puteti face plangere in temeiul art. 64 din Legea nr. 18/1991 la judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul.
2. In general nu. Pentru restul, daca va fi primit, se emite un nou titlu.
3. Nu. Pentru inscrierea in cartea funciara e nevoie de documentatie cadastrala. Dupa ce primiti titlul contactati un expert topograf.
Titlu proprietate
satfx
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Bunica mea a mostenit de la tatal ei un teren de 5 ha teren agricol si 2 ha (1 ha vita-de -vie si ... (vezi toată discuția)