avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reforma sanatatii!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reforma sanatatii!

Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune care cu drag as vrea sa o citesc, care obliga pe toti angajatii sa si faca o polita obligatorie de sanatate la una dintre centrele de sanatate private. Si cica as putea castiga o gramada bani daca ma fac broker pentru o anume firma si daca inchei polite de sanatate tuturor celor angajati. Asadar: cine stie mai multe imi poate spune si mie despre ce e vorba? Va multumesc!
Ar fi bine sa cititi comunicatul CSA si sa nu va grabiti:
Subiect: Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - Atentie au aparut primii brokeri falsi !!!

COMUNICAT DE PRESÃ - CSA

Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii


Comisia de Supraveghere a Asigurărilor atentionează opinia publică asupra aparitiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performanțele echipei”.
CSA precizează că activitătile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurări, sunt în afara legislatiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăti comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurări, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Această atentionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plătii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati să desfăsoare activitate în piata de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.


Pentru mai multe informatii verificati si aici:
[ link extern ]

Am participat si eu la o pregatire si am ramas cu ungust amar. Seamana cu jocurile piramidale gen CARITA sau DELFINUL.
Sunt societati care sunt specializate doar pe pregatirea profesionala a celor care lucreaza in asigurari si incearca sa recruteze persoane pentru campania asigurarilor de sanatate ce va urma.Mare atentie insa, doar intermediarii specilizati pe incheierea de asigurari si autorizati de CSA vor putea intermedia astfel de polite...deci atentie cu ce societate semnati contracte de colaborare!!!
Este foarte adevarat ca nu exista cadrul legal inca, dar sunt cateva inadvertente:
- in reforma sanatatii nu se vor incheia polite de asigurare ci se vor face adeziuni ca la pilonul 2 de pensii (o parte din procentul varsat la sanatate se va duce la companii de sanatate private - clinici, spitale);
- vor ramane la stat doar urgentele si nasterile;
Este foarte adevarat ca sunt firme serioase, ce s-au implicat in reforme si in alte tari si chiar la noi, firme cu experienta care pregatesc doar agenti pentru momentul cand va exista baza legala (lucru neinterzis de lege - sa pregatesti agenti);
La fel de adevarat este ca privatii vor cumpara adeziunile pentru a putea functiona de la brokeri (ai nevoie de minim 1.000.000 adeziuni pentru a intra in cursa de companie privata de sanatate). Pregatirea din timp a agentilor este cheia succesului acestor companii (chiar daca lucreaza in sistem MLM - nu poate decat sa ne bucure acest lucru).
In 2007 a fost reforma pensiilor in Romania. Persoanele care au semnat un contract de colaborare, mandat... cu o societate de asigurari sau cu un broker si s-au ocupat in acea perioada de actele de aderare la un fond de pensii private au primit la comisioane cuprinse intre 50 si 320 lei pentru fiecare act de aderare validat. Si eu am avut un astfel de contract si am primit comisioane.
In anul 2012 s-a anuntat "reforma sanatatii" iar procedura probabil ca va fi aceeas.
Am avut norocul sa aleg o firma cu experienta si am primit comisioanele promise.
Am incheiat si de aceasta data un contract pentru oportunitatea ce va fi in anul 2012, iar dvs. va recomand sa studiati activitatea anterioara a societatii care v-a propus colaborarea iar in situatia in care aceasta are o "carte de vizita" buna, nu ignorati informatia.
Va doresc mult succes!
Cu stima,
Aurelia Tiribentea

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Noua escrocherie tip piramidal! darkdesign darkdesign Buna ziua, sunt din Piatra-Neamt, am sa imi pastrez anonimatul dar am sa vin cu o informatie legata despre o Escrocherie tip Joc piramidal prestata de ... (vezi toată discuția)